RECEPTI

Ovu ljetnu sezonu započnite pravim domaćim sladoledom koji ćete lako napraviti

Želatin potopite u hladnu vodu, a onda ga iscijedite i otopite

Sladoled moka samba. Facebook

Z. K.

19.6.2024

Sastojci: 1 list želatina, 1/4 šoljice hladne vode, šoljica jake kafe, 50 g otopljene čokolade, 3/4 šoljice prženog šećera, na vrh kašičice soli, kašičica vanilin šećera, 0,5 l slatkog kondenziranog mlijeka, šoljica i po slatke pavlake, 3/4 šoljice isjeckanog prženog kikirikija.

Priprema:

1. Želatin potopite u hladnu vodu, a onda ga iscijedite i otopite.

2. U rastopljen želatin, uz stalno miješanje, polako dodajte otopljenu čokoladu, prženi šećer i so. Miješajte dok se šećer sasvim ne otopi, a masu zatim ohladite, dodajte vanilin šećer, kondenzirano mlijeko i tečnu slatku pavlaku.

3. Smjesu izlijte u posudu za zamrzavanje i hladite dok ne postane gusta. Tada umiješajte kikiriki i ostavite da se sasvim zaledi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.