RECEPT

Tiramisu u čaši s jagodama: Savršeni slojeviti desert koji neće oduzeti puno vremena

Bjelanca umutite s limunovim sokom u čvrst snijeg, a posebno žumanca sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte sir

Ukusni desert. goya.com

Z. K.

28.6.2024

Sastojci: 500 g jagoda, pola kutije piškota, 1 dl kapučina, 250 g maskarpone sira, 3 jaja, 3 kašike šećera, vanilin šećer, kašika limunovog soka.

Priprema:

1. Bjelanca umutite s limunovim sokom u čvrst snijeg, a posebno žumanca sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte sir i izmiksajte. Dodajte polako snijeg od bjelanaca i sjedinite lagano kašikom sa žumancima i sirom.

2. U čaše redajte piškote umočene u kapučino, red fila, red sitno sjeckanih jagoda, pa red fila. Dekorirajte kakaom i jagodama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.