RECEPT

Punjeni patlidžan lako se sprema i vrlo je ukusan

Isjeći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu

Patlidžan za ručak. Facebook

Z. K.

16.7.2024

Sastojci: 4 manja plava patlidžana, 200 g mljevenog mesa, 1 crvena paprika, 4 manja paradajza, 1 glavica crnog luka, 4 čehna bijelog luka, 1 šolja skuhane riže, biber, so.

Priprema:

1. Isjeći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Isjeckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni.

2. Ispržiti meso, nasjeckani crni i bijeli luk i rižu. Začiniti po ukusu solju i biberom.

3. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa s mesom, a preko njega propržena sredina.

4. Isjeći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a prije služenja ukrasiti svježim bosiljkom i krem sirom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.