KUHAJTE S NAMA

Marinada za piletinu: Poboljšajte okus i teksturu

Pripremajući ovako meso ono omekša i upije sve arome

Dobit će nježnu i kremastu strukturu. Facebook

Dž. R.

25.7.2024

Marinada se obično koristi za pripremu hrane prije pečenja ili kuhanja kako bi se poboljšao okus i tekstura. Marinada za pileći file od mlijeka može se koristiti kako bi se meso omekšalo i upilo arome.

Sastojci: 1 šoljica mlijeka, 1/4 šoljice maslinovog ulja, 2 čehna bijelog luka, sitno nasjeckana, 2 kašike svježeg sjeckanog peršuna, 1 kašika meda, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu.

Priprema: 

1. Pomiješajte sve sastojke marinade u velikoj zdjeli. 

2. Dodajte pileći file u marinadu i ostavite ga da se marinira najmanje 1 sat (ili preko noći) u frižideru. 

3. Pecite ili kuhajte pileći file prema vašem receptu.

Marinada od mlijeka će pomoći omekšati meso i dati mu nježnu i kremastu teksturu, dok će začini i med dodati okus i aromu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.