"TASTE ATLAS"

Suho meso iz BiH među deset najboljih iz svijeta

Bh. suho meso prepoznato je kao specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri

Facebook

Avaz.ba

15.9.2024

Prema izboru najboljih suhomesnatih proizvoda na globalnom nivou, popularnog gastro vodiča Taste Atlas, bh. suho meso se našlo u društvu vrhunskih specijaliteta.

Zajedno s njeguškim pršutom iz Crne Gore, te italijanskog Prosciutto di Parma i Prosciutto di San Daniele, bh. suho meso je uvršteno među 10 najboljih. 

Bh. suho meso prepoznato je kao specijalitet koji se pravi soljenjem, sušenjem i dimljenjem govedine na hrastovoj vatri. 

Ključ uspjeha ovog delicija leži u pravilnom balansu između sušenja i vlažnosti mesa, a njegova priprema zahtijeva posebnu vještinu i znanje kako bi se postigao karakterističan okus i tekstura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.