BRZO I LAKO

Evo načina kako da napravite savršenu paštetu od tunjevine

Poslužite uz hrskavi hljeb ili krekere

Pašteta od tunjevine. Instagram

A. O.

prije 1 sat 45 minuta

Ukoliko vam je tuna iz konzerve suha i dosadna, dobra vijest je da veoma lako možete da je "pretvorite" u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta.

Sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za sjeckanje hrane.

Ali ne brinite, sve što može da isjeckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.

Sastojci:

200 g konzerve tunjevine - ocjeđene težine 150 g

60 g krem sira

½ kašike svježeg kopra

2 mlada luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika soka od limuna

½ limunove korice - sitno narendane

½ kašičice tabasko sosa

½ kašičice soli

½ kašičice mljevenog crnog bibera

Priprema:

Ocijedite tunjevinu i umutite u mašini za sjeckanje hranu dok ne postane veoma sitna.

Prebacite tunjevinu u zdjelu za mješanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.

Dobro miješajte rukom dok se sve ne sjedini.

Poslužite uz hrskavi hljeb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.