Ovaj desertni umak od vanilije se vrlo jednostavno priprema od svega nekoliko osnovnih sastojaka, a puno je lakši u usporedbi s kremama koje sadrže jaja.
1
Zakuhajte vodu
Ulijte vodu u lonac, stavite na jaku vatru i zakuhajte.
2
Pomiješajte šećer i gustin
U maloj posudi pomiješajte šećer i gustin. Dobro izmiješajte pjenjačom ili žlicom.
3
Dodajte mješavinu šećera u vodu
Dodajte mješavinu šećera i gustina u kipuću vodu i promiješajte tako da se dobro sjedini. Smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne.
4
Dodajte vrhnje
Umutite vrhnje u zgusnuti umak.
5
Dodajte maslac
Zgusnuti umak maknite s vatre i umiješajte maslac, ekstrakt vanilije i sol. Miješajte dok se maslac ne otopi, pa umak procijedite kako bi uklonili grudice.
6
Upotrijebite
Umak od vanilije upotrijebite dok je još topao ili sobne temperature. Možete ga čuvati poklopljenog u frižideru do sedam dana, a prilikom korištenja ga ugrijte na laganoj vatri.