PRSTE DA POLIŽEŠ

Jednostavna krema od vanilije bez jaja

Umak od vanilije upotrijebite dok je još topao ili sobne temperature

Umak od vanilije. Screenshot

D. H.

prije 7 dana

Ovaj desertni umak od vanilije se vrlo jednostavno priprema od svega nekoliko osnovnih sastojaka, a puno je lakši u usporedbi s kremama koje sadrže jaja.

1

Zakuhajte vodu

Ulijte vodu u lonac, stavite na jaku vatru i zakuhajte.

2

Pomiješajte šećer i gustin

U maloj posudi pomiješajte šećer i gustin. Dobro izmiješajte pjenjačom ili žlicom.

3

Dodajte mješavinu šećera u vodu

Dodajte mješavinu šećera i gustina u kipuću vodu i promiješajte tako da se dobro sjedini. Smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne.

4

Dodajte vrhnje

Umutite vrhnje u zgusnuti umak.

5

Dodajte maslac

Zgusnuti umak maknite s vatre i umiješajte maslac, ekstrakt vanilije i sol. Miješajte dok se maslac ne otopi, pa umak procijedite kako bi uklonili grudice.

6

Upotrijebite

Umak od vanilije upotrijebite dok je još topao ili sobne temperature. Možete ga čuvati poklopljenog u frižideru do sedam dana, a prilikom korištenja ga ugrijte na laganoj vatri.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.