KUHAJTE S NAMA

Brza verzija: Čokoladna torta koja se ne peče

Potrebno samo osam sastojaka

Ukrasite je po želji. A Virtual Vegan

Dž. R.

prije 10 sati 45 minuta

Dan čokoladne torte obilježava se 27. januara, ali realnost je da je svaki dan - njen. 

Sladokusci i čokoljupci svoju ljubav prema čokoladi mogu okruniti čokoladnom tortom bez pečenja, piše Kreni Zdravo.

Zahvaljujući današnjem velikom izboru različitih namirnica i nutritivno bogatijih alternativa klasičnim namirnicama, čokoladna torta bit će preukusna i u toj varijanti.

Sastojci za biskvit i kremu

Za pripremu biskvita potrebno je 250 g petit keksa, 100 g otopljenog maslaca, 2 kašike kakaa u prahu.

Za kremu je potrebno 200 g tamne čokolade, 200 ml vrhnja za šlag, 250 g mascarponea, 3 kašike šećera u prahu, 1 kašičica ekstrakta vanilije.

Priprema torte

Kekse usitnite u blenderu, a potom pomiješajte s otopljenim maslacem i kakaom te sjedinite smjesu.

Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje, a potom biskvit od keksa utisnite u kalup i poravnajte. Ostavite u frižideru na 15 minuta.

Otopite tamnu čokoladu, a vrhnje za šlag umutite, ali pazite da ne bude pretvrd.

U posebnoj posudi pomiješajte mascarpone, šećer i vaniliju, a zatim dodajte i otopljenu tamnu čokoladu te miksajte u glatku smjesu.

Špatulom umiješajte šlag u čokoladnu kremu.

Izvadite biskvit iz frižidera i na njega dodajte kremu, poravnajte površinu i vratite u frižider na 2 – 3 sata.

Dekorirajte tortu ribanom čokoladom i voćem po želji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.