Predlažemo vam pikantne špagete koje su rapsodija ukusa i sve je spremno za pola sata.
Sastojci za četiri osobe:
360 g špageta
120 g tvrdog ovčjeg sira
1 mali stručak peršina
1 crvena papričica
1 čen bijelog luka
maslinovo ulje
so.
Priprema:
Ovaj recept je alternativa klasičnom receptu "aglio, olio e peperoncino". Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete "al' dente".
Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, bijeli luk i papričicu.
Staviti u posudicu bijeli luk i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju.
Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.
Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.