RECEPT

Predlažemo pikantne špagete

Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete "al' dente"

Špagete. Facebook

A. O.

jučer

​Predlažemo vam pikantne špagete koje su rapsodija ukusa i sve je spremno za pola sata.

Sastojci za četiri osobe:

360 g špageta

120 g tvrdog ovčjeg sira

1 mali stručak peršina

1 crvena papričica

1 čen bijelog luka

maslinovo ulje

so.

Priprema:

Ovaj recept je alternativa klasičnom receptu "aglio, olio e peperoncino". Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete "al' dente".

Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, bijeli luk i papričicu.

Staviti u posudicu bijeli luk i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju.

Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.

Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.