Tortilje su odličan izbor i za užinu i za ručak ili večeru. Njih možete nositi i na posao, a priprema je jednostavna i brza.
Ako ne znate šta biste za iftar večeras spremili, tortilje su pravi izbor.
Uglavnom volimo da ih jedemo u svim prilikama, a najviše zbog toga što ih možemo pripremiti na bezbroj načina i što su veoma jednostavne i brze za pravljenje.
Punite ih čime god želite, to je već stvar vašeg ukusa. Ukoliko postitte, možete ih puniti povrćem ili tunjevinom.
Priprema je zaista brza i jednostavna, a ovaj lagani recept spremat ćete iznova i iznova.
Potrebni sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 5 kašika ulja (može i maslinovo)
- 200 ml vrele vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji 15 minuta.
Nakon što je tijesto odstajalo, podijelite ga na šest dijelova ili više za manje tortilje. Svaki dio oblikujte u lopticu.
Razvucite svaku lopticu tanko kao palačinku.
Zatim tortilje pecite na srednjoj temperaturi, u tavi bez ulja.
Gotove tortilje redati jednu na drugu i svaku premazati vodom i prekriti folijom, ili redati na mokru krpu i preklopiti istom.
Pogledajte video.