Svi ljubitelji mesa, a naročito teletine, bit će oduševljeni ovim receptom jer će se meso u kombinaciji sa špinatom i sirom topiti u ustima. U ovom specijalitetu od mesa uživat će cijela porodica, jer je toliko sočno i slasno da će raspametiti i one najizbirljivije.
Sastojci
• 4 teleće šnicle
• 2 šolje svježeg špinata
• 1 šolja svježeg sira
• 2 čehna bijelog luka, usitnjena
• maslinovo ulje
• so i biber
Priprema
U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite bijeli luk dok ne zamiriše. Dodajte špinat i pržite dok ne uvene. Skonite s vatre, dodajte svježi sir, so i biber, te dobro promiješajte. Zarežite teleće šnicle po sredini i napunite ih mješavinom špinata i sira. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 Celzijusovih stepeni 25-30 minuta ili dok meso ne bude pečeno do željene unutrašnje temperature. Poslužite uz prilog po izboru.