Ako su vam nakon praznika ostala kuhana jaja, a sigurno jesu, nemojte ih trošiti samo uz malo soli i hljeba.
Imamo odličan prijedlog – pretvorite ih u ukusno predjelo kojim su svi oduševljeni. Bilo da ih punite, napravite salatu ili ih iskoristite u nekom brzom zalogaju, ovo je savršen način da iskoristite ostatke bez bacanja hrane.
Sastojci:
10 jaja, kuhanih
200 g parizera
5 kiselih krastavčića
200 g majoneze
1 velika kašika senfa
so i biber po ukusu
prstohvat začinske paprike
manja količina peršuna
Priprema:
Stavite jaja da se tvrdo skuhaju, oljuštite ih i isijecite na pola. Iz svakog u posebnu posudu izvadite žumance. Bjelanca poredajte na tepsiju za služenje.
Žumance prvo lagano ispasirajte viljuškom, dodajte so i biber po želji, i začinsku papriku.
Kada ste izgnječili sve grudvice, dodajte kašiku senfa i svu majonezu. Nastavite sa miješanjem dok smjesa ne postane glatka. Parizer isjekcajte na sitne, što sitnije kockice, kao i krastavčiće, a ukoliko vam je tako lakše, možete i da ih izrendate ili stavite u procesor. Sipajte ih u smjesu od žumanjaca.
Fino isjekcajte peršun i stavite ga prema sopstvenom ukusu, ali i sačuvajte neki veći list za dekoraciju.
Dobro izmiješajte smjesu i kašičicom napunite svako jaje i dekorišite prema želji. Ako imate dovoljno vremena, jaja možete da napunite i špricem za dekoraciju torti.
Ukoliko vam se učini da je tekstura previše gusta, slobodno dodajte još majoneze dok ne budete zadovoljni.