VANTJELESNA OPLODNJA

Umjetnik donirao spermu kako bi Demi Mur i srbijanska stilistkinja dobile dijete

Mur je bila u vezi sa srbijanskom kostimografkinjom Mašom Mandžukom, sestrom srbijanske glumice Maje Mandžuke

Demi Mur. Printscreen

H. J. I.

21.2.2023

Slavna holivudska glumica Demi Mur (Moore) bila je u vezi sa srbijanskom kostimografkinjom Mašom Mandžukom, sestrom srbijanske glumice Maje Mandžuke. Kako Nova.rs saznaje, njih dvije imaju i dijete koje su dobile vantjelesnom oplodnjom.

Maša živi u Njujorku

Maša je, inače, rođena u Srbiji, ali živi u Njujorku gdje je i završila studije i započela uspješnu karijeru kao kostimografkinja. Radila je kao u popularnom šou "Top model", a i na brojnim filmskim setovima među koje spada Oskarom nagrađeni "La La Land".

Također je suvlasnica modnog brenda "Anda&Masha" a imala je priliku da sarađuje s brojnim slavnim zvijezdama poput Rijane, Ališe Kiz, Dru Barimor, En Hatavej i mnogim drugim.

Rođena je u 1975. godine, što znači da je od Demi Mur mlađa 13 godina. Iako su domaći mediji ranije pisali da ima kćerku Rumi sa srbijanskim umjetnikom Bogomirom Doringerom, istina je da je Doringer zapravo donirao materijal – a da kćerku zajedno odgajaju holivudska zvijezda i srbijanska stilistkinja.

- To je njihova kćerka, Doringer je bio donor materijala. Kćerku su dobile vantjelesnom oplodnjom - rekao je izvor za Nova.rs koji je prisustvovao i prvom rođendanu djeteta prije nekoliko godina, a koji je blizak sa srbijanskom stilistkinjom i Doringerom.

Demi i Maša su se upoznale nakon zajedničke saradnje, kada je Maša radila kostime i oblačila Demi Mur jednom prilikom. Prvi put su viđene zajedno 2014. kad su obje posjetile umjetničku izložbu fotografa Brajan Bovena Smita u Los Anđelesu.

Četiri godine kasnije snimljene su u Los Anđelesu, kako se zabavljaju s Rumi, nakon čega su se rasplamsali tračevi o njihovoj vezi, a tada se prvi put pisalo i kako zajedno odgajaju djevojčicu.

Internet je eksplodirao kad je tokom 2019. godine Maša objavila Demine fotografije uz poruku: "Srećan ti rođendan, prekrasni anđele! Zahvalna sam na tih devet godina koliko si u mom životu".

Ko je Bogomir Doringer?

Kako piše na njegovom sajtu, nakon početnih studija sociologije u Beogradu, diplomirao je na Gerrit Rietveld akademiji u Amsterdamu. Nekoliko godina kasnije završio je master studije na "Master of Film" programu na Holandskoj filmskoj akademiji.

Bavi se umjetničkim istraživanjima kao doktor nauka na Univerzitetu primijenjenih umjetnosti u Beču sa tekućim istraživačkim projektom "I Dance Alone" koji posmatra klabing iz ptičje perspektive kao ogledalo društvenih i političkih promjena – Istraživanje kolektivne i individualne dinamike plesnog podijuma.

Glumica Demi Mur iza sebe ima tri braka, s Fredijem Murom, potom s Brusom Vilisom, s kojim je dobila i tri kćerke i na kraju mlađahnim Eštonom Kučerom.

Prošle godine se pisalo da je Demi Mur raskinula sa srbijanskom stilistkinjom, te da je kratko bila u vezi sa Danijelom Humom, ali da je nedavno raskinula i sa njim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.