DODIJELJENE NAGRADE

Film "Sve u isto vrijeme" izdominirao na dodjelama SAG-a

Ovo je za svaku djevojčicu koja izgleda poput mene, rekla je Jeoh

Mišel Jeoh: Osvojila nagradu. Instagram

A. O.

27.2.2023

Pustolovni film "Sve u isto vrijeme" koji se bavi idejom paralelnih stvarnosti, osvojio je glavnu filmsku nagradu na dodjeli nagrada Ceha glumaca u nedjelju, učvrstivši status vodećeg kandidata za prestižnu nagradu za najbolji film na dodjelama Oscara u martu.

Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice veša koja se bori s plaćanjem poreza usred porodičnih previranja osvojio je zadnjih sedmica mnogo trofeja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara 12. marta.

Dobitnici SAG-a

Glumačku ekipu filma "Sve u isto vrijeme" u nedjelju su članovi glumačkog udruženja SAG-AFTRA proglasili najboljim filmskim ansamblom.

Dobitnike SAG-ove nagrade pomno se prati jer glumci čine najveću skupinu glasača za Oscara.

Znanstveno-fantastični film također je osvojio nagradu za glavnu žensku ulogu – Mišel Jeoh (Michelle Yeoh) glumi vlasnicu praonice Evelyn Wang, te nagrade za sporedne uloge koje su osvojili Ke Huj Kvan (Ke Huy Quan) i Džejmi Li Kurtis (Jamie Lee Curtis).

- Ovo nije samo za mene. Ovo je za svaku djevojčicu koja izgleda poput mene. Hvala što ste mi dali mjesto za stolom - rekla je Jeoh prihvaćajući nagradu.

Istaknuta uloga

Kvan - koji je kao dječija zvijezda imao istaknutu ulogu u filmu "Indiana Jones" iz 1984., ali je nakon toga odustao od glume - rekao je da je prvi Azijac koji je pobijedio u toj kategoriji.

- Kad sam odustao od glume, to je bilo zato što je bilo tako malo prilika. Krajolik sada izgleda mnogo drukčije nego prije. Hvala svima u ovoj prostoriji koji su pridonijeli tim promjenama - rekao je vijetnamsko-američki glumac.

Nagrada SAG za najboljeg muškog glumca otišla je u ruke Brendana Frasera za lik povučenog, pretilog muškarca koji se pokušava ponovno povezati s kćeri u filmu "Kit".

Glumica Seli Fuld (Sally Field) dobila je nagradu za životno djelo za glumačku karijeru koja je započela prije gotovo 60 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.