DRUGU GODINU ZAREDOM

I ove godine organizatori odbili Zelenskog da drži govor na dodjeli Oskara

Imao je u pčavu da se obrati putem videopoziva

Volodimir Zelenski. YouTube/Print Screen

N. A.

10.3.2023

Ukrajinski predsjednik htio je održati govor na ovogodišnjoj dodjeli Oskara, ali ga je organizator, navodno, odbio. Kako tvrdi "Variety", Zelenski je htio nastaviti praksu apeliranja putem videopoziva, što je dosad radio na brojnim svečanostima i manifestacijama koje su se održavale u SAD-u, ali izgleda da na Oskarima neće dobiti tu šansu.

Zelenski, koji je po profesiji glumac, i prošle godine je htio govoriti na dodjeli Oskara, ali mu je organizator i tada dao odbijenicu.

Zelenski je nedavno gostovao na Berlinskom filmskom festivalu i emisiji na ABC-u posvećenoj Oskarima, a ranije je govor držao i u Kanu, na Venice filmskom festivalu, Gremiju, Zlatnim globusima. WME-ov agent Majk Simson (Mike Simpson) pokušao je nagovoriti Akademiju da uključi ukrajinskog predsjednika u program, no oni su to, navodno, odbili.

Oskar. Twitter/ Print Screen

Zelenski je, kako tvrde Amerikanci, želio iskoristiti Oskare kako bi dodatno osvijestio svijet, posebno ljude u SAD-u, o onome što se događa u Ukrajini, jer prema nekim anketama podrška Ukrajini u Americi počela je slabiti. Zelenski je velike nade polagao u agenta Simsona do kojega je došao preko Šona Pena (Sean Penn) i Arona Kaufmana (Aaron Kaufman), s kojima je snimao dokumentarac o ratu u Ukrajini prošle godine.

Simson je navodno trebao iskoristiti svoj utjecaj i nekako nagovoriti organizatore Oskara da dozvole Zelenskom da drži govor, ali oni nisu bili zainteresovani. Prošle je godine priča bila slična, ali producent Oskara Vil Paker (Will Packer(, opet navodno, objasnio da Zelenski neće moći držati govor ponajprije zbog toga što se Oskari ograđuju od politike ili bilo čega što nema veze s filmovima.

Podsjetimo još, prošle je godine glumac Šon Pen (Sean Penn) vrlo burno reagovao zbog toga što Zelenskom nije dozvoljeno govoriti na Oskaru. Prvo je prijetio da će "rastopiti svoj kipić", a onda se ipak predomislio i odnio ga je Zelenskom u Ukrajinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.