FILM "BARBIE"

Mnogi se iznenadili: Poznati Ken ima srednje ime i horoskopski znak

Ken ima i "zvanični" rođendan, datum kada je predstavljen na policama radnji

Premijera filma. Tanjug/AP

E. A.

28.7.2023

Obožavaocima Barbike odlično je poznat i Ken, modni lutak predstavljen 1961. godine kao njen dečko i lik kojeg sada igra Rajan Gosling u hit filmu "Barbie".

"On je samo Ken"

U filmu, Ken je prikazan kao momak s trbušnjacima, kao što slogan filma jasno i kaže: "Ona je sve. On je samo Ken."

Obožavaoci brenda "Barbie" ostali su šokirani kada su saznali više o Kenovoj historiji otkako je film izašao na veliko platno. Najveće iznenađenje za mnoge bila je činjenica da Ken nije njegovo puno ime, već da ima i srednje ime i prezime.

Kena je kreirala suosnivač firme "Mattel" Rut Handler, koja ga je nazvala po svom sinu, Kenetu Setu Karsonu. U knjigama o igračkama "Random House" iz 1960-ih lik Ken je zvanično dobio prezime Karson.

Ken ima i "zvanični" rođendan, datum kada je predstavljen na policama radnji - 11. marta 1961. To ga ujedno čini i ribom u horoskopu.

Muška lutka

Muška lutka nastala je kao odgovor na sve pritužbe da je Barbi sama, poslate u "Mattel", kompaniju koju je Rut kreirala zajedno sa svojim suprugom Eliotom.

Prvi Ken je imao na sebi crveni kupaći kostim i sandale od pluta, i bio je visok 30 centimetra, oko jedan i po centimetar viši od Barbike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.