BOLNA ISPOVIJEST

Bivša učesnica "MasterChefa" otkrila: Bila sam žrtva nasilja u vezi

Ako mislite da nasilje počinje tako da se vozite u autu i neko ti zvekne šaku u glavu, onda ste glupi, kaže Maja Jalšovec

Maja Jalšovec. Nova TV

L. S. R.

27.9.2023

Maja Jalšovec, tiktokerica i takmičarka prošle sezone šoua "MasterChef", stala je u obranu Klare Buntić i javno progovorila o nasilju koje je doživjela u jednoj od svojih veza.

Zašto si trpjela, mogla si otići

- Kad vidim sve ove komentare na ovaj slučajeve zlostavljanih žena, shvaćam da jedino vrijediš ako te neko ubije. Onda si vrijedan žaljenja. U ostalim slučajevima - ne baš. U ostalim slučajevima se gleda kolika su ti usta, imaš li umjetne trepavice, koliko dugo si to trpjela... Zašto si trpjela, mogla si otići... Sve si ti trebala, a nije trebao muškarac ne mlatit te. Ali kad te ubije, onda vrijediš - rekla je Jalšovec u videu na TikToku, gdje je prati više od 100.000 ljudi.

Zatim je objavila još jedan video u kojem je otkrila da je i ona bila žrtva nasilja u vezi.

Toliko vas je sram da jednostavno ne možete nikome reći

- Podržavaš nasilje ako postoji "ali". Ako mislite da nasilje počinje tako da se vozite u autu i neko ti zvekne šaku u glavu, onda ste glupi. Nasilje počinje toliko maliciozno, toliko suptilno, to godinama traje. Osoba vas toliko psihički ponižava i maltretira da vi više ne znate ko ste ni što ste i mislite da ne vrijedite apsolutno ništa. Toliko vas je sram da jednostavno ne možete nikome reći, a kamoli izaći iz te veze - proučila je pa otkrila:

- Znam jer sam je prošla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.