RAMAZAN NA ALFA TV

Emotivna priča Armine i Saudina Hodžića: On je slijep, a ona slabovidna

Mahira Hajdarpašić, Latif Močević, Nahla i Irfan Tepić i Eldin Huseinbegović samo su neki od gostiju

Hašim ef. Zahirović: U studiju s Irmelom Šabanović. Alfa TV

16.3.2024

Tokom ramazana, najradosnijeg mjeseca, Alfa TV će gledateljima širom zemlje prirediti bogat programski sadržaj.

- U narednim danima donosimo emotivnu priču Armine i Saudina Hodžića o ramazanu u njihovom domu. Naime, Saudin je slijep, a Armina slabovidna. Oni su odlučili da sa nama podijele svoju životnu priču i ramazanske običaje u njihovom domu.

Brojni gosti

Mahira Hajdarpašić, Latif Močević, Safija Haskić, Nahla i Irfan Tepić, Eldin Huseinbegović, Zejd Šoto samo su neki od gostiju koji za naš ramazanski program govore o adetima i tradiciji tokom posta.

Gost ramazanskog programa bio je i Hašim ef. Zahirović, iz džemata Hadžići, koji je govorio o noći Lejletul-kadr, ali i dobu punom iskušenja, te kako se suočiti s iskušenjima posebno u ramazanu.

Ramazan je mjesec Kur'ana, a s kim je bolje razgovarati o svetoj knjizi nego sa jednom hafizom Kur'ana. Gost je bio i hafiz Omar Nuhić, doktor funkcionalne medicine. Nuhić je govorio o prednostima i blagodatima posta, ali i onom što ramazan sa sobom nosi.

Podsjetio je na razna istraživanja koja su dokazala koliko je ramazanski post ustvari dobar za čovjekov organizam sa zdravstvenog stanovišta – poručuju sa Alfa TV.

Ugostili su i Elvira Karalića, osnivača organizacije Pomozi.ba, koja će tokom mjeseca ramazana svakoga dana spremati i iftare, pored redovnih obroka. U sklopu „Ramazanske akcije“ već su podijelili 500 tona hrane.

Posjeta Novom Pazaru

- Posjetili smo i Novi Pazar, gdje smo imali priliku razgovarati s Usamom Zukorlićem, koji nam je otkrio detalje ramazanskih običaja koje on praktikuje sa svojom porodicom. Pitali smo i žitelje grada na rijeci Raškoj o tome kako oni provode najradosniji mjesec. Budite svaki dan uz ramazanski program na Alfa TV od 17.30 sati – ističu s Alfa TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.