JESU LI PRETJERALI?

Hit serija šokirala fanove scenom seksa, srušili rekord u trajanju: "Bilo je vruće, pucao je i namještaj..."

Glumci Nikola Kuglen i Luk Njutn odradili su scenu za koju kažu da je ključna za razvoj njihovih likova

Serija Bridgerton. Netflix

D. H.

15.6.2024

Prvi dio treće sezone fenomena zvanog serija "Bridgerton" završio je, sada već slavnom, eksplozijom strasti u kočiji te neočekivanom prosidbom, dok su, subjektivno, nikad duža pauza i iščekivanje napokon prekinuti dolaskom drugog dijela sezone. I dok je tokom pauze scena u kočiji mnoge fanove bacala u ‘delirij‘, glumica Nikola Cuglen (Coughlan), koja tumači protagonistkinju Penelope Feterington (Featherington), obožavateljima je jasno poručila da od nastavka mogu očekivati i puno više.

Gotovo šest minuta

Gledatelji su se o istinitosti njenih riječi osvjedočili već u prvoj epizodi drugog dijela sezone, koju je obilježila navodno najduža scena seksa u povijesti ovoga šoua.

Navedena scena između Penelope i njene dugogodišnje ljubavi, Colina Bridgertona (Luke Newton), trajala je gotovo šest minuta, a njeno je snimanje rezultiralo i slamanjem komada namještaja korištenog u intimnoj sceni.

Scena je, piše The Guardian, "vitalna za njihovu priču", "ključni trenutak evolucije tih likova", "romantična i nježna, ali i dovoljno seksi da posrami svakoga tko je donio pogrešnu odluku i krenuo je gledati u javnom prijevozu".

Duže scene

Ipak, u televizijskim su se programima prikazivale i duže scene seksa od ove. Četvrta epizoda serije "I Hate Suzie" sadrži scenu tog tipa dugu sedam minuta i četiri sekunde. Pitanje je, doduše, računa li se se ta scena uopće u ovome kontekstu budući da je ispunjena flashbackovima, a masturbacija korištena kao okvir koji liku glumice Bili Pajper (Billie Piper) omogućava promišljanje o dotadašnjem životu.

Pobjednik u ovoj kategoriji mogla bi biti serija "Normal People" temeljena na knjizi Seli Runi (Sally Rooney). Jedna od scena seksualnog karaktera traje šest i pol minuta (jedanaesta epizoda), a još duža je scena iz druge epizode koja traje deset minuta. Ipak, i ovdje je prisutan flashback, na kojem se gubi minuta i pol.

No, duljina pojedine scene seksa ionako nije jedini čimbenik koji ukazuje na to koliko je neka serija ‘seksi‘. Starzov "Spartacus: Blood and Sand" serija je s najvećom ukupnom minutažom posvećenom scenama seksa. Od trinaest epizoda ove serije 79 minuta otpada na scene seksa. U tom kontekstu UberKinky pak spominje seriju "Californication" s glumcem Davidom Duchovnyjem ("Dosjei X"). Prema njihovim tvrdnjama, 19.25 % te serije čine scene seksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.