GLUMAC UMRO U 54. GODINI

Preokret u istrazi o smrti Metjua Perija: Slavnu ličnost povezuju sa slučajem, zaplijenjeni telefon i kompjuter

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt glumca uzrokovana akutnim dejstvom ketamina i utapanja

Invision/AP File

E. Ag.

21.6.2024

Istraga o smrti Metjua Perija (Matthew Perry) nedavno je dobila novi zaokret nakon što je neimenovana slavna ličnost morala da preda svoj laptop i mobilni telefon policiji.

- Dana 19. juna, neimenovana žena vođena je na više policijskih intervjua nakon što je LAPD napravila “značajan napredak u svojoj istrazi koja je počela u maju - rekao je izvor za In Touch.

Policija je sa nalogom za pretres otišla do stana misteriozne žene, ali ona nije bila prisutna. Kada se vratila, “potpuno je sarađivala” s vlastima.

- Policajci su navodno uzeli iPhone i kompjuter - rekao je insajder i dodao da je žena “sve predala”.

Izvor je napomenuo da su se žena i zvijezda Prijatelja, koja je preminula u oktobru 2023., prethodno sreli na rehabilitaciji, gdje su započeli “neočekivano prijateljstvo”.

- Ona je angažovala advokate i imala je više sastanaka s policijom od kada su stigli u njenu kuću a nalogom za pretres. Ona ne govori ništa o toj situaciji - rekao je insajder.

Međutim, izvor je istakao da su istražitelji “morali nešto da znaju da bi dobili nalog i tako se pojavili”.

- Teško je reći ili tačno znati koja je bila njena uloga u Metjuovoj smrti, ali ona je uporno insistirala da nije imala nikakve veze s tim - otkrio je insajder.

Podsjetimo, Peri je preminuo u subotu, 28. oktobra, 2023. godine, u svom domu u Los Anđelesu. Imao je 54 godine.

Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je smrt glumca uzrokovana akutnim dejstvom ketamina i utapanja, a obdukcijom se također konstatuje da “nije bilo znakova traume ili sumnje na ubistvo.”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.