CIJELI PROGRAM

Od jutarnjih sati bogat sadržaj: Četvrti dan SFF-a upotpunjen programom na više lokacija

Prva projekcija filma “Arkadija” počinje već u 09:30 sati u Narodnom pozorištu

Scena iz filma “Arkadija” koji će biti u takmičarskom programu. SFF

Dž. Vilajet

19.8.2024

Raznovrstan program četvrtog dana festivala počinje od jutarnjih sati. Posjetitelje očekuje iznimno bogat izbor filmova na sljedećim lokacijama.

Prva projekcija filma “Arkadija” počinje već u 09:30 sati u Narodnom pozorištu, a riječ je o filmu Jorgos Zoisa (Yorgos Zois), koji će biti u takmičarskom igranom program. Za sve one koji neće moći pogledati film ujutro, prikazivat će se i u 19 sati na istoj lokaciji. Između ova dva termina, ljubitelji filma će moći pogledati film Brune Ankovića “Proslava” koji je dio programa "U fokusu", a specijalni program se zatvara filmom Tatoa Kotetisvilija (Tato Kotetishvili) “Sveti elektricitet” koji je također u takmičarskom igranom program.

U Ljetnom kinu Coca-Cola posjetioci će u 20:30 sati u okviru "Open Aira" imati priliku pogledati film bh. reditelja Srđana Vuletića pod nazivom “Gym” čiji je glavni pokrovitelj BH Telecom.

Specijalna projekcija odavanja počasti

Kino Meeting Point nudi bogat tri filma u programu "Kinoscopea". Film Wili Hansa (Willy Hans) “Pitanje vještine” koji počinje u 12:00 sati, u 18:30 film “Sve što zamišljamo kao svjetlost” Pajal Kapadia (Payal Kapadia), a završava projekcijom filma Arijane Luis Sajz (Ariana Louis Seize) “Humanistički nastrojena vampirica traži voljnu suicidalnu osobu”. Između ovog programa u 15:00 bit će prikazana dva kratka isječka i jedan film Elija Suleimana pod nazivom “Vrijeme koje preostaje” u znak odavanja počasti za uručivanje Počasnog Srca Sarajeva.

U okviru Summer Screena, posjetioci će na otvorenom u 21 sati imati priliku pogledati film “Na vlastitu sliku” Terija de Peretija (Thierry de Peretti), a u Ljetnom kinu Stari Grad film “Prvo ubij djecu” Dimitrija Orovcaneca (Dimitar Orovcanec) s početkom u 20:45 sati.

Takmičarski filmovi u programu Cineplexxa

Cineplexx 1 donosi projekcije u sklopu programa “Takmičarski dokumentarni”, a od 15:30 sati možete pogledati film Maje Novaković “Ko će pokucati nav rata mog doma” i u 19:00 sati fil Defne Heretakis (Dephne Heretakis) pod nazivom “Ono što zahtjevamo od kipa je da se ne pomjera”.

U 11:00 u sklopu programa “Takmičarski studenstski 2” bit će prikazana četri kratka filma počevši od filma Tamare Pavićević “Ništa lično, tata”, Nađe Petrović “Miris svježe farbe”, Tinkara Klipštetera “Mentor” do sjajne projekcije filma Isidore Ratković “Sretno, Saro!” i Lidije Rukje “Gul” u Cineplexxu 2. U 14:00 sata na istoj lokaciji posjetitelji mogu pogledati tri specijalne projekcije, jedna u sklopu BH filma “Shoot your film, drugu u sklopu “Shorts” sa filmom “Directors Philippines” i završnu projekciju u sklopu “Dan ljudskih prava” pod nazivom “Avant-drag”.

Cineplexx 3 nudi četri filma u sklopu programa “BH film” sa početkom u 12:00 sati projekcijom “Dokumentarni 2”, u 15:00 film Tedeja Čatera “Posljednji kauboj”, u 18:00 “Nebo iznad Zenice” Zlatka Pranjića i nagrađivani film Danisa Tanovića “Nakon ljeta” u 21:00 sati.

Ljubitelji kraćih filmova moći će uživati u Cineplexx 4 koji u svojoj ponudi ima film Kamala Aljafarija “Fedajinski film”, u 16:00 pretpremijeru serije Borisa Simanića “Nobelovac”, te film koji je nagrada publike Mreže festivala jadranske reije pod nazivom Tok/Flow u 19:00 sati. Svoje projekcije završavaju serijom Alena Šimića “Princ iz Eleja” sa početkom u 21:45 sati.

U sklopu programa “Kinoscopea”, Cineplexx 5 prikazuje tri filma od 16:00 film Siori Ito (Shiori Ito) “Crna kutija : dnevnici”, Sandje Suri (Sandhya Suri) “Santosh” u 19:00 sati, i projekciju Selin Rozet (Celine Rouzet) “Kada padne noć” u 22:30 sati.

Cineplexx 7 prikazuje film Zlatka Pranjića “Nebo iznad Zenice sa početkom u 12:00 sati, specijalnu projekciju u sklopu programa “Suoćavanje s prošlošću” filmom Miriam El Haj pod nazivom “Dnevnici iz Libana” s početkom u 19:00 sati, te takmičarskim dokumentarnim filmom Slobodana Maksimovića “Praslovan” u 22:00 sati.

Takmičarske dokumentarne posjetioci će moći pogledati u Cineplexxu 8 s početkom u 10:00 sati gdje će biti prikazani filmovi: Admira Rahmanovica “Povratak u Jasenovac”, Davida Lušičića “Galeb”, Ivana Faktora “Bol” te Norike Sefe “Kao bolesno žuta”. U popodnevnim satima od 12:00 nas očuju jos dva filma u režiji Sirina Bahara “Između delikatesnog nasilja” te Lesie Diak “Tatina uspavanka”. Program na ovoj lokaciji će zatvoriti film Gorčina Zeca “Safet Zec : Put majstorstva” u 18:00 sati.

Dječiji program

U Pozorištu mladih se u okviru "Dječijeg programa" u 15:00 sati prikazuje film Vinfrieda Olsre (Winfried Oelsnre) “Max i ekipa staraca”, a u okviru “TeenArene” se završava program u 17:00 sati filmom Laka Razanajona (Luck Razanajaona) “Disco Afrika”.

Kino Novi Grad u 18:00 sati također nudi film za mališane Vinfrieda Olsre “Max i ekipa staraca” , a Ljetno kino "Safet Zajko" u 20:30 prikazuje film”Grandpa guru” Silvija Mirošničenka.

U Ljetnom kinu Centar od 21 sat možete pogledati film Ginsa Zilbalodisa “Tok/flow”.

Film "Blok 5" Kelmena Dvornika možete pogledati u Dječijom kući Novo Sarajevo od 18 sati. Na istoj lokaciji u 21 sat se prikazuje film “Nebrušeni dijamant" Agate Ridinger.

Kino Ilidža će prikazati u 18 sati film "Tartinijev ključ” Vinčija Anžlovara, a u 21:00 sati vec pomenuti film “Santosh”.

BH Telecom Ljetno kino Mostar donosi u 21:30 film “Proslava” Brune Ankovića, a Bingo Ljetno kino Tuzla isti film u 20:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.