NAMJERNO ILI...

Anđelina Đoli na aukciju stavila kultni Ferrari: U njemu je najviše uživao njen bivši suprug Bred Pit

Ferrari 250 GT dio je njene kolekcije oldtajmera

Anđelina Đoli. Instagram

E. Ag.

prije 9 sati 3 minute


Holivudska glumica Anđelina Đoli (Angelina Jolie) stavila je na prodaju kultni model Ferrarija 250 GT, i to putem aukcijske kuće Christie‘s. Njegova početna cijena je 800 hiljada eura, za koliko će biti ponuđen licitatorima u Parizu 20. novembra ove godine.

Ne treba sumnjati da će ovaj primjerak biti zvijezda aukcije luksuznih automobila, jer Pininfarin coupe iz 1958. u srcima kolekcionara ima posebno mjesto, a dodatni plus mu je i ime prethodne vlasnice, što će mu zasigurno podići cijenu.

Ferrari 250 GT dio je njene kolekcije oldtajmera, a o razlozima zašto ga je glumica odlučila staviti na prodaju, ugledna aukcijska kuća zasad nema komentara.

No, sigurno je da je automobil u savršenom stanju, redovito je servisiran i bio je garažiran u idealnim uvjetima, a ime i ugled jedne od najpoznatijih aukcijskih kuća jamstvo su kupcima da neće dobiti mačka u vreći. Kako god, riječ je o kultnom modelu klasičnog sportskog automobila, koji dostiže maksimalnu brzinu od 280 kilometara na sat, a od 0 do 100 ubrzava za svega 5,8 sekundi.

Ferrari 250 GT dio je njene kolekcije oldtajmera. Mathieu Heurtault / Christie’s.

Ovaj primjerak bio je jedanaesti od ukupno 353 komada spomenutog modela koji su se ikad našli u prodaji, a specifičan je po crnoj karoseriji i unutrašnjosti od crvene kože. Model je originalno predstavljen 1958. godine ispod staklene kupole izložbene dvorane muzejskog kompleksa Velike palače (Grand Palais) u Parizu, a u službenom sapćenju aukcijske kuće kaže se da će se budući vlasnik moći pohvaliti jedinstvenim modelom s jedinstvenom pričom.

- Kao jedan od najtraženijih klasičnih automobila na svijetu, Ferrari 250 GT u svojim savršenim proporcijama i nezaboravnom dizajnu spaja eleganciju i snagu, te nedvojbeno pripada kategoriji najfinijih umjetničkih predmeta u svijetu automobilske industrije ikad - stoji u službenom saopćenju. A već se u kuloarima šuška da se Anđelina kultnog Ferrarija želi riješiti jer time „vadi mast“ bivšem suprugu Bredu Pitu (Brad Pitt), koji ga je uživao voziti po holivudskim brežuljcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.