1990. GODINE

Rijetko viđene fotografije s prvog vjenčanja Monike Beluči: Izbor haljine je mnoge šokirao

O prvom braku slavne glumice se malo toga zna, a potrajao je samo godinu

Monika Beluči - Avaz
Monika Beluči - Avaz
Monika Beluči - Avaz
Monika Beluči - Avaz
Monika Beluči - Avaz
+2
E. Ag.

prije 2 sata 2 minute

Holivudska diva Monika Beluči (Monica Belucci), žena nestvarne ljepote koja je nedavno proslavila 60. rođendan i poručila da uživa u svojim godinama, iza sebe ima dva braka i nekoliko velikih ljubavi.

Prvi brak sklopila je 1990. godine, kada je već bila jedno od najprepoznatljivijih lica modne scene, a sudbonosno "da" rekla je pet godina starijem argentinsko-italijanskom modnom fotografu Klaudiju Karlosu Basu (Claudio Carlos Basso). Imala je tada samo 23 godine, a brak je potrajao svega godinu.

Dok se o drugom braku Monike Beluči, s glumcem Vensanom Kaselom (Vincent Cassel) s kojim ima dvije kćerke, puno toga zna, s prvim to ipak nije slučaj.

Instagram

Niti se pisalo o braku niti o njihovom odnosu, pa je poznato samo da je saradnja prerasla u romansu. Vjenčanje je upriličeno u Monte Karlu, ali samo za uže članove porodice i bliske prijatelje, prema navodima italijanskog magazina "Chi".

A ono što je posebno iznenađujuće jeste vjenčanica koju je glumica nosila tog dana, daleko od tradicionalne, bijele, raskošne haljine... Nekoliko fotografija se svojevremeno pojavilo u javnosti, a Monikino crno izdanje i modni komad s kapuljačom i danas mnogi komentarišu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.