JET SET

Oni su dokaz da su dugovječni brakovi mogući i u Holivudu: Zanimljiva psihološka stvar

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

28.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Holivud se oduvijek smatrao mjestom gdje najlakše propadaju brakovi, a razvodi slavnih ličnosti postali su skoro svakodnevica. Mnogi slavni parovi ipak su uspjeli prebroditi sve bure i dugo godina ostati skupa.

Glumica i kipar

Vijesti o dramatičnim holivudskim razvodima, preljubama i aferama zaobišli su miljenicu Holivuda Meril Strip (Meryl Streep) i njenog supruga Dona Gamera (Gummer), koji su u braku već 40 godina. Slavna glumica udala se za kipara 1978., šest mjeseci nakon što joj je prvi suprug umro od raka pluća. Njih dvoje imaju četvero djece, a kada je 2012. osvojila Oskara, Strip je prvo zahvalila suprugu, jer se plašila da će je, ako ga spomene posljednjeg, prekinuti.  

Glumac Tom Henks (Hanks) sa suprugom Ritom Vilson (Wilson) u braku je 29 godina. Njih dvoje upoznali su se 1988. snimajući film “Volunteers”, a već naredne godine izgovorili su sudbonosno “da”.

- Kad sam je upoznao, odmah sam znao da više nikad neću biti usamljen - rekao je nedavno Henks, koji u braku s Vilson ima dvojicu sinova.

Glumački par Goldi Hon (Goldie Hawn) i Kurt Rasel (Russell) zajedno su već 35 godina, ali nikad zvanično u brak nisu stupili. Njih dvoje imaju tridesetjednogodišnjeg sina Vajta (Wyatta), koji je, također, glumac.

- Sigurno bismo se do sada razveli da smo vjenčani. Brak je zanimljiva, psihološka stvar. Nas dvoje se mnogo volimo – kazala je nedavno Goldi.

Brojne krize 

Popularni Ozi (Ozzy) i Šeron Ozburn (Sharon Osbourne) također prkose godinama kad je u pitanju njihov brak. Skupa su 36 godina, a upoznali su se kada je Šeron imala 18. Upravo su tada Ozija izbacili iz grupe “Black Sabbath”, a buduća supruga preuzela je menadžersku ulogu njegove solo karijere. Iako su prolazili kroz brojne krize, ipak su ostali skupa. Par je u maju prošle godine obnovio bračne zavjete.

Jednako uporan u ljubavi je i njegov kolega, legendarni 73-godišnji Dastin Hofman (Dustin Hoffman), koji je sa svojom suprugom Lisom već 29 godina. Njih dvoje imaju četvero djece.

Denzel Vošington (Washington) i njegova supruga Pauleta (Pauletta), poslije nekoliko godina stabilne veze, vjenčali su se 1983., a dvije godine poslije par je dobio sina Džona Davida (John). Kćerka Katia rodila se 1987., a par je poslije dobio i blizance Oliviju (Olivia) i Malkola (Malcol).

- Čovjek postaje kompletno biće tek kad nađe nekoga s kim život poprima puni smisao. A ja sam imao tu sreću i imam je i danas - priznao je glumac.

Jedan od najdugovječnijih brakova danas imaju legendarni glumac Kirk Daglas (Douglas, 101) i njegova druga supruga, dvije godine mlađa En Bajdens (Anne Buydens). Njih dvoje su u bračnu luku uplovili davne 1954. godine.

Hamburger ili fini odrezak

Legendarni holivudski glumac Pol Njuman (Paul Newman), osim sjajnih filmskih ostvarenja, bio je poznat i po vjernosti svojoj supruzi, također glumici Džoan Vudvard (Joanne Woodward). Ovaj glumački par upoznao se 1953., a nakon što se Njuman rastao od prve supruge Džeki Vajt (Jackie Whitte), njih dvoje su se vjenčali 1958. godine. U braku su proveli 50 godina, sve do njegove smrti 2008. godine.

- Zašto ići na hamburger kad kod kuće imaš fini odrezak – kazao je Njuman novinarima kad su ga jednom pitali šta misli o nevjerstvu.

Nagovor brata

Kevin Bejkon (Bacon) i Kira Sedžvik (Kyra Sedgwick) još su jedan glumački par koji je, nakon što se zaljubio na zajedničkom setu, ostao skupa punih 30 godina. Glumac je Kiru upoznao kada je njoj bilo 12 godina.

- Glumio sam u jednoj školskoj predstavi kao sedmogodišnjak. Kasnije sam sa prijateljima sjeo u slastičarnicu. Čuo sam kako je brat nagovara da mi priđe, jer je rekla da joj se sviđam – prisjetio se Bejkon njihovog prvog susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.