ŽIVOT

Sandra Bulok: Zlostavljali su je jer se oblačila staromodno, a sada je zvijezda

Sandra Bulok

Avaz.ba

28.7.2018

Glumica Sandra Bulok (Bullock) se u životu dosta selila i nije joj uvijek bilo lijepo kao što je sada, na dan kada puni 54. godine. Iako je rođena u Arlingtonu, većinu djetinjstva je provela u Nurembergu u Njemačkoj, gdje su je često zlostavljali u školi zbog toga što je nosila staromodnu odjeću.

Kada je bila tinejdžerka, s majkom Helgom, opernom pjevačicom koja je preminula u 58. godini, ocem Džonom (John, 93), koji je bio učitelj muzičkog, i mlađom sestrom, slastičarkom Gesine (48), preselila se u Vašington. Nekoliko godina nakon toga upisala je glumu na East Carolina University. Bila je proglašena kraljicom mature, a kad je završila fakultet, preselila se u Njujork da bi započela svoju karijeru.

Glumila je 1993. u ''Razbijaču'' i ''Hrvanju s Hemingwayjem'', ali je najveću slavu doživjela ulogom u ''Brzini''. ''Forbes'' je 2007. njena godišnja primanja procijenio na 10 miliona dolara.

Za glavnu ulogu u filmu ''Priča o prvaku'' 2009. godine je osvojila Oskar, a blockbusteri ''Prisila na brak'', ''Specijalne agentice'' i ''Gravitacija'' donijeli su joj veliku zaradu, pa je 2012. bila imenovana najviše plaćenom glumicom na svijetu u Ginisovoj knjizi rekorda, s plaćom od 56 miliona dolara.

Jedna je od najpopularnijih glumica u Holivudu, ali nije bila tako uspješna i na ljubavnom planu u prošlosti. Prije nego što je rekla ''da'' Hoseu Džejmsu (Jesseu Jamesu, 49) izjavila je da je vrlo skeptična što se tiče braka jer želi to učiniti samo jednom i na pravi način. 

Ipak, njihova romansa je potrajala svega pet godina. Sada je, od 2015., u sretnoj vezi s fotografom Brajanom Randalom (Bryan Randall, 52), a posvojila je i dvoje djece Louisa Bardo Buloka (8) i Lailu Bulok (6) koje ne izlaže javnosti u velikoj mjeri. 

Iako živimo u svijetu gdje se sve zna i svakodnevno se objavljuju fotografije na društvenim mrežama, Sandra ne voli dijeliti svaki dio života s drugima i nije fan selfija.

- Čitala sam odličan članak o tome kako se povećala doza depresije jer ljudi gledaju tuđe profile, pa vide fotografije njihovog ''savršenog života''. Ne predstavljamo svoj život tačno. Kada vičemo na svoju djecu, ne uslikamo selfi da pokažemo kako smo loši roditelji, nego čekamo savršen trenutak - rekla je glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.