RAZGOVOR

Otkrivene užasne posljednje riječi koje je princeza Dajana čula od svoje majke

Lični napad ispunjen mržnjom

Arhiv

Index.hr

28.8.2018

Dok se Megan Markl (Meghan Markle) bori s dramom oko oca, njena pokojna svekrva, princeza Dajana, imala je velikih problema sa svojom majkom.

U intervjuu od prije nekoliko godina, batler i prijatelj princeze Dajane, prisjetio se telefonskog razgovora koji se odigrao između princeze i njene majke, nedugo prije nego što je poginula 1997. godine.

Navodno je bila riječ o Dajaninom odnosu s hirurgom Hasnatom Kanom (Khan) i poslovnim čovjekom Lalvanijem. "Čuo sam da me zove: 'Paule, dođi brzo'", prisjetio se njen batler i prijatelj. "Mahnula mi je rukom i pridružio sam joj se. Prislonio sam uho na telefon koliko je bilo moguće i poslušao razgovor - iako jednosmjeran."

Bio je to prigušen glas Dajanine majke. Ono što sam čuo je bila bujica zlostavljanja, psovki i potresnih nagovještaja za princezu i njeno muško društvo. Bio je to lični napad ispunjen mržnjom, na muškarce i njihova religiozna vjerovanja", dodao je.

On je još objasnio da je Dajana tad spustila slušalicu i zavjetovala se kako više nikad neće pričati sa svojom majkom. Na Dajanin zahtjev, njega su pitali za detalje oko razgovora koji je slušao. "Uz dužno poštovanje, to nije jako ljubazno prema dami koja nije ovdje", rekao je pa je zatim dodao kad su ga ispitivali dalje: "Pa, ipak je princezu nazvala kurvom."

Također je dodao kako Dajana i njena majka - koja je preminula 2004. sa 68 godina,  nikad nisu razgovarale nakon tog poziva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.