ISPOVIJEST

Nataša Bekvalac za “Dnevni avaz”: Borba s bivšim suprugom je moj način opstanka

Život nosi uspone i padove i, kao takav, dar je koji treba prihvatiti

Bekvalac: Najsigurnije se osjećam u krugu porodice. Promo

Razgovarala: Edina BAKIĆ

21.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+15

Pjevačica Nataša Bekvalac (38), koju je bivši suprug Luka Lazukić fizički zlostavljao u njenom stanu na Dedinju, nakon skandala koji se dogodio u aprilu, bila se neko vrijeme potpuno povukla iz javnosti.

Pjevačica je prijavila Lazukića za nasilje u braku. Sudski proces je u toku, a Lazukiću je zabranjeno da prilazi Nataši.

U međuvremenu se Nataša iz Beograda preselila u rodni Novi Sad, a s njom je i kćerka Katja, koju je rodila u braku s Lazukićem. Iz braka s Danilom Ikodinovićem pjevačica ima kćerku Hanu.

Iako se rijetko oglašavala za medije, pogotovo nakon aprilskog skandala, Bekvalac je odlučila da za “Dnevni avaz” progovori o svom životu proteklih mjeseci te nam je otkrila šta joj je dalo posebnu snagu da se vrati u studio i na scenu.

Pjesma "Neprijatelj"

- Trenutno smo u studiju zbog pjesme "Neprijatelj", koju snimam sa “Magla bendom”, ustvari s talentiranim pjevačem Vladom. To je nešto potpuno drugačije od mog najnovijeg singla. Zato je ovo još jedan izazov i test – govori Bekvalac.

Nedavno ste objavili pjesmu "Mala plava" s Cobijem, a nakon što je pjesma ugledala svijetlost dana, na svom profilu na Instagramu napisali ste zanimljivu poruku koja glasi: "Ja sam vam dala srce na tacni, a vi vidite šta ćete s njim."

- Nisam to napisala da bih dobila bilo kakve komentare nego sam svojoj publici, ljudima koji vole ono što ja radim, napisala šta osjećam.

Obična žena

Iako su ljudi oko Vas više fokusirani na negativne stvari koje su Vam se desile, uspijevate pronaći način da se oduprete raznim komentarima. Ko Vam na tom putu daje najveću snagu?

- Najsigurnije se osjećam u krugu svoje porodice i imam divne prijatelje. Na stvari koje oduzimaju energiju, nisam imuna, ali imam načine uz pomoć kojih prolazim neoštećeno, a moje srce netaknuto.

U posljednje vrijeme vratio Vam se osmijeh na lice. Koji je recept da čovjek, nakon teškog pada, ustane još jači i pokaže javnosti da može mnogo više i bolje?

- Život nosi uspone i padove i, kao takav, dar je koji treba prihvatiti.

Jedna ste od rijetkih javnih ličnosti koja je javno progovorila o problemima. Jeste li se bojali reakcija okoline, medija, pa i bližnjih ljudi, nakon što ste otkrili probleme koje ste imali s Lakzukićem?

- Ja sam obična žena, dešavaju mi se stvari kao i svakoj drugoj, svaka od nas se bori na svoj način, a ovo je moj.

Na Vaš izgled, čini se, ništa, ipak, ne može utjecati.

- Scena i ono vizuelno, estetika, veoma je važno. Niko nije imun na ljepotu, a ona često nije samo fizička nego i ono što u sebi nosiš. Scena voli pozitivnu energiju i kad god sam na pozornici, trudim se da dam najbolji dio sebe.

Punom parom radite, a Vaši nastupi su poprilično posjećeni.

- Svaku pjesmu pjevam sa jednakim žarom. Već 18 godina sam profesionalac u svom poslu i, bez obzira na to što toliko kontinuirano radim i nastupam, svaki nastup za mene je nešto posebno, veliko emotivno punjenje, ali i pražnjenje.

Kćerke ne osjete moje odsustvo

Na koji način kćerkama nadoknadite izgubljeno vrijeme?

- Za moje dvije djevojke imam mnogo više vremena od bilo koje zaposlene mame, koja ima svoje radno vrijeme. Kad radimo vikendom, one to skoro i ne osjete, jer je moj posao noćni, a anđeli tad spavaju.

Spona s BiH

Planirate li u skorije vrijeme održati nastup u BiH? Inače, kakvu komunikaciju imate s ovdašnjom publikom?

- Na samom startu moje karijere napravila se lijepa spona i veza. Uvijek sam rado prihvaćena kod vas, a u narednom periodu družit ćemo se mnogo češće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.