CARSTVO POROKA

Glumica otvoreno o desetogodišnjoj zavisnosti od opijata

Ona potječe iz porodice s dugom historijom ovisnosti od droge i alkohola

Arhiv

Avaz.ba

25.10.2018

Glumica Džejmi Li Kertis (Jamie Lee Curtis) prvi put je progovorila o desetogodišnjoj zavisnosti od opijata, a protiv koje se borila krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Kćerka slavnog Tonija Kertisa (Tony), koju je publika zapazila u horor serijalu "Noć vještica", a zavoljela u "Ribi zvanoj Vanda", u ekskluzivnom intervjuu za američko izdanje magazina "People" otkrila je da ima sreće da je uopće živa.

Glumica se deset godina borila s ozbiljnom zavisnošću od opijata za koju niko nije znao, ni najbliži prijatelji ni porodica.

- Bila sam jedna od prvih koje su podlegle opijatskoj zavisnosti krajem osamdesetih godina - ispričala je Kertis u potresnoj ispovijesti.

''Deset godina sam se nalazila u vrtlogu laži, manipulacije, krađa i bježanja. Niko nije znao. Niko'', naglašava ona.

Glumica je ispričala da su joj prvi put prepisali opijate 1989. godine nakon manje plastične operacije kojoj se podvrgla da bi se riješila podočnjaka. Sljedećih deset godina provela je "navučena" na lijekove protiv bolova koje je na sve moguće načine nabavljala. Čak ih je i krala od prijatelja i porodice, uključujući i sestru Keli (Kelly), koja je prva saznala za njenu bolest 1998. godine.

Inače, Kertis potječe iz porodice s dugom historijom zavisnosti od droge i alkohola. Njen otac, slavni Toni, decenijama je bio zavistan od alkohola, kokaina i heroina. Njen polubrat Nikolas Kertis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.