MUZIČKI KUTAK

Petar Grašo: Često dođem anonimno u Sarajevo

Obećavam 100 minuta čistog užitka u Domu mladih

Grašo: Dolazim u najboljem izdanju

Piše: N. AJNADŽIĆ

16.11.2018

Pjevač Petar Grašo nastupit će u bh. prijestonici 15. februara 2019. godine u Domu mladih. To je za „Avaz“ jučer potvrdio popularni muzičar, kojeg je naš poziv zatekao u studiju. Ipak, ostavio je sve po strani kako bi kratko porazgovarao s nama. 

Imam sreću

Njegova saradnja sa Severinom Kojić na pjesmi „Unaprijed gotovo“ i njegov posljednji hit, balada „Ako te pitaju“ ovih dana osvajaju publiku.

- Lijepo je da se koncert u Sarajevu događa blizu Dana zaljubljenih, još pada vikend, pa je možda praktičnija varijanta. Za Valentinovo sam zauzet, tako da smo super napravili jednu lijepu priču. Nije me bilo u Sarajevu dugo, tako da se zaista iskreno radujem. Na prošlom koncertu vladala je fenomenalna atmosfera. U međuvremenu su se dogodile još neke pjesme i doista mislim da će to biti lijepi mali spektakl – govori nam Grašo.

Kaže da sarajevska publika može očekivati isto što i publika u kompletnoj regiji.

- To je Petar Grašo u najboljem izdanju. To će biti pop koncert sa mnogo muzičara. Imam stvarno sreću što ljudi znaju sve moje pjesme, od početka do kraja. Volim koncert nazvati 100 minuta čistog užitka – smiješeći se govori ovaj Splićanin.

Sarajevo opisuje kao srodnu dušu njegovog rodnog Splita i po humoru, ali i po ljubavi prema muzici.

- Svih ovih godina mi se čini da zapravo nikada nisam ni otišao iz Sarajeva. Uvijek se vraćam. Vezuje me mnogo prijatelja za taj grad, divnih momenata, i privatno, ne samo poslovno. Dođem ja često, ako mogu reći anonimno, van svjetala pozornice. Dođem jer volim taj grad. Ovako oficijelno nisam bio ,čini mi se, dugo baš – kaže Grašo.

Porodična ljubav

Iako je često na putu i u obavezama, veliko zadovoljstvo priređuje mu i porodični restoran „Adriatic Grašo“ u Splitu.

- To je porodična ljubav i porodični posao koji traje već 25 godina. Moja familija je puno više involvirana u to nego ja zbog toga što sam ja konstantno na turnejama. Ali, kada dođem, izuzetno se radujem da odem u restoran i rado boravim tu zajedno s raznim društvima – rekao je Grašo.

Knjiga o restoranu

- Sada, kada se sjetim ko je sve bio u našem restoranu u Splitu za ovih 25 godina i s kim sam se ja sve družio, od svjetskih faca ko je dolazio... To bi bila knjiga. Taj restoran ima svoju priču, historiju i kao takav ostavit će neizbrisiv trag u mom životu – kaže Grašo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.