JET SET

Kejt Midlton osvojila princa Vilijama u potpuno prozirnoj haljini

Okušala se u ulozi manekenke

Avaz.ba

16.1.2019

Prije nego što je postala vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton (Kate Middleton) je bila obična studentica i učestvovala je u raznim studentskim aktivnostima.

Jedna od njih bila je i humanitarna modna revija naziva "Don't Walk" koju svake godine organizira fakultet "St. Andrews" i u kojoj je Kejt učestvovala 2002. godine.   

Tada 19-godišnja Kejt okušala se u ulozi manekenke te je pistom prošetala u prozirnoj haljini dizajnerice Šarlot Tod (Charlotte Todd) u kojoj je princa Vilijama (William), koji je pratio reviju iz prvog reda, oborila s nogu, iako ju je već poznavao.

"Vau, Kejt je seksi", prokomentirao je tada princ svom prijatelju Fergusu Bojdu (Boyd) s kojim je sjedio za stolom, prenosi "Harper's Bazaar".

A da je u ovom golišavom izdanju Kejt prvi put privukla Vilijamovu pažnju, potvrdio je i njihov zajednički prijatelj i bivši kolega s fakulteta ''Eton'', koji su pohađali oboje, Pet Dankan (Pat Duncan).

- Bilo je to pred kraj njihove prve godine faksa. I ja sam bio na događaju i bilo je puno zgodnih djevojaka. No, Kejt je nosila izazovnu, potpuno prozirnu haljinu i Vilijam nije mogao skinuti pogled s nje - ispričao je Dankan u intervjuu za "E! News" 2011. godine.

Godinu nakon, Kejt i Vilijam su prohodali, a sve ostalo je historija.

Zanimljivo je da je prozirnu haljinu koju je Kejt nosila na reviji njena dizajnerica prodala 2011., iste godine kada su se Kejt i Vilijam vjenčali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.