JET SET

Luka Lazukić raspoložen stigao na suđenje: IT stručnjak tvrdi da nije tukao Natašu

Bekvalac nije morala prisustvovati, pa se pojavio samo njen advokat

Luka Lazukić i Nataša Bekvalac. Screenshot

Avaz.ba

28.2.2019

Bivši suprug Nataše Bekvalac Luka Lazukić, u pratnji advokata, stigao je u Prvi osnovni sud, gdje je nastavljeno suđenje IT stručnjaku za porodično nasilje

Lazukić je došao raspoložen u Sud, dok Nataša ne mora prisustvovati suđenju, pa se pojavio samo njen advokat.  

Advokatski tim IT stručnjaka pokušava osporiti izvještaj ljekara iz Urgentnog centra koji je pregledao Natašu pošto je zatražila medicinsku pomoć poslije batina koje je dobila. 

Prošlo ročište prekinuto je zbog uzavrelih strasti jer je Lazukićev tim tvrdio da je izvještaj ljekara iz Urgentog centra krivotvoren.  

Naime, kako je ranije rekao sudski vještak Miloš Jančić, osporava se dokumentacija da se doktori Urgentnog centra nisu potpisali, da sami izvještaji nisu potpuno validni, da su specijalizanti potpisali izvještaj, a ne specijalisti, maltene da su krivotvorili izvještaj, a što nije tačno. 

- Izvještaji nedvosmisleno govore da je bilo povreda. Pokušava se da se to ospori tako što, navodno, ljekari nisu u potpunosti validno sačinili izvještaj. S moje strane, taj dio je odbranjen. Sad se insistira na fotodokumentaciji, koja je rađena u privatnoj režiji i koja nije mogla da bude uzeta u obzir, jer imate medicinsku dokumentaciju u predmetu, a fotografije nisu rađene u MUP-u. Odbrana u nedostatku drugih dokaza nameće fotografije, a na Sudu je da li će to prihvatiti ili ne. Moj nalaz potvrđuje da je Nataša zadobila povrede šakom - zaključio je prošli put vještak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.