NOVA ERA DŽEZA

Lucija Kadoč prvi put u Sarajevu

Prije tri godine sa svojim triom snimila album „Speak Low“, za koji je osvojila prestižnu evropsku diskografsku nagradu Echojazz

Lucija Kadoč: Umjetnica koja predstavlja novu eru džeza. Promo

L. K. P. / Avaz.ba

17.10.2019

Nagrađivana švicarska pjevačica Lucija Kadoč (Lucia Cadotsch) nastupit će na 23. Jazz Festu u petak, 8. novembra, u Domu policije. Na bini će biti sa švedskim saksofonistom Otisom Sandshoem (Sandsjo) i njemačkim kontrabasistom Feliksom Henkelhausenom (Felix).

Poznata je kao uspješna predstavnica mlade generacije umjetnica koje predstavljaju “novu eru jazza”.

Prije tri godine sa svojim triom snimila je album „Speak Low“, za koji je osvojila prestižnu evropsku diskografsku nagradu Echojazz. Američki Downbeat nagradio je ovaj album s pet zvjezdica, kao jedno od nekolicine izdanja s evropskog kontinenta koji su zavrijedili odlične ocjene ovog najvažnijeg američkog džez magazina, naročito kada je riječ o standardnom džez repertoaru.




Lucija Kadoč: 8. novembra u Domu policije. Promo

Lucija izvodi američke standarde poput popularnih pjesama „Speak Low“, „Don't Explain“ ili „Strange Fruit“, koje izvodi na autentično evropski način. Njene interpretacije zvuče novo i zavodljivo, a čarolija koju ovaj trio na sceni stvara, obećava sarajevskoj publici izniman muzički doživljaj. Novinar njemačkog magazina "Jazzpodium" nakon jednog koncerta je napisao: “Nešto ovako impresivno odavno nisam čuo.”

Ulaznice za ovaj koncert važe i za solo koncert izvanrednog američkog gitariste Majlsa Okazakija (Miles), koji će izvesti repertoar Telonijusa Monka (Thelonious), a prodaju se u sistemu kupikartu.ba – online (uz proviziju banke) i na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine (bez dodatne provizije), kao i u prostorijama Jazz Festa.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.