BEOGRAD

MAC 2020 bit će održan 27. januara

Manifesraciji se priključila i Slovenija

Karleuša: Učestvovala na MAC-u 2019. Instagram

Piše: Avaz.ba

6.12.2019

Drugi "Music Awards Ceremony", pod zvaničnim nazivom MAC 2020, bit će održan 27. januara, najavljuju organizatori i producenti iz "Skymusica". Događaj će i ovog puta biti održan u Štark areni, u kojoj ga je prošli put pratilo 15.000 ljudi.  

Kao što su organizatori i najavili nakon prve održane manifestacije, MAC će se ovog puta proširiti. Novina je to što će 2020. godine u njoj učestvovati i Slovenija, pored Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

To znači da će se i slovenski izvođači i bendovi naći na listama nominiranih, a podrazumijeva se i da će najpoznatiji slovenski muzičari nastupiti u revijalnom dijelu MAC-a. Osim toga, manifestacija će biti emitirana i na slovenskoj televiziji, kao i na televizijama u drugim zemljama učesnicama.

Na prvom MAC-u nastupili su Stjepan Hauser, Marija Šerifović, Simfonijski orkestar RTS-a, Tony Cetinski, Massimo Savić, Jelena Rozga, Željko Joksimović, "Van Gogh", Bajaga, Sergej Ćetković, "Letu štuke", Petar Grašo, Emina Jahović, "Viva Vox", "Lollobrigida", "Plavi orkestar", Rasta, Aca Lukas, Tonči Huljić, Nataša Bekvalac, Jelena Karleuša, Karolina Gočeva i operna pjevačica Svetlana Palada, a dodijeljeno je i 26 MAC priznanja kojima su obuhvaćeni svi muzički žanrovi. 

Još nije poznato koje će muzičke zvijezde imati nastupe na MAC-u 2020, ali, sudeći prema prethodnom, jedno je sigurno – na ovoj manifestaciji nastupaju samo najbolji od najboljih!

Organizatori najavljuju da će "Music Awards Ceremony" i ovog puta imati humanitarni aspekt.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.