INTERVJU

Bojana Gregorić-Vejzović: Sjajno se zabavljam u Sarajevu

Znači mi kada pročitam divne komentare za moje predstave

Gregorić-Vejzović: Već sam zaboravila da su bili blagdani. Agencije

Piše: M.S.S. / Avaz.ba

12.1.2020

Kraj prošle i početak ove godine za Bojanu Gregorić -Vejzovć (48) bio je pun lijepih dešavanja. Nakon proslave Božića i Nove godine, ova zagrebačka glumica i njen suprug Enes Vejzović su proslavili i 14 godina braka, u kojima su dobili dvoje djece.

Nova predstava

Prije nego što se otisnula u blagdansku aroliju Bojana je boravila u Sarajevu gdje je snimala nove nastavke hit serije „Lud, zbunjen, normalan“ uspješnog dvojca Feđe Isovića i Elmira Jukića.

Mada produkcija ove serije glumcima i ostatku ekipe ne dozvoljava da govore o dešavanjima na setu, kako doznajemo Bojana je glumila zubarku Danku. A sudeći prema fotografijama do kojih smo došli na setu joj je bilo zabavno s kolegama Mustafom Nadarevićem i Moamerom Kasumovićem.

- Da, uživala sam snimajući jedan dan kao gost, i to je sve što vam za sada smijem govoriti. Kada serija krene u emitiranje vjerujem da će produkcije pustiti više detalja – kaže Gregorić-Vejzović.

Osim gostovanja u seriji „ Lud, zbunjen, normalan“, Bojana je angažirana i u nekoliko predstava u zagrebačkim teatrima, a priprema i novu.

- Već sam zaboravila da su bili blagdani jer predstave su u punom jeku. Pripremam i novu predstavu, a do tada ako neko od vaših čitatelja naiđe u Zagreb neka svrati do kazališta „Exit“ na predstavu “Dvoje” ili u „Gavellu“ gdje su na repertoaru „Richard III“ i „Kolovoz u okrugu Osage“, koje baš obožavam igrati - rekla je Bojana. 

Neka je zdravlja

Na društvenim mrežama Bojana je vrlo aktivna pa osim fotografija sa seta, svoje fanove i publiku često počasti i onim privatnim.

Zagrebačka glumica plijeni vitkom i atraktivnom figurom, a rekla nam je koliko joj pozitivni komentari koje obilato dobiva znače.

- Zahvalna sam, ali kao glumici više mi znači kada pročitam divne komentare za moje predstave i uloge koje su se dojmile mojim “mrežnim” prijateljima. Veseli me kada ih mogu darivati, zgodna je ta komunikacija gdje možeš vidjeti što ljude zanima i dovodi ih u kazalište ili pak veseli na malim ekranima – poručila je glumica.

Od 2020. godine glumica nema velika očekivanja i želje za sebe, nego samo više pažnje za one najugroženije. Bojana aktivno učestvuje u promoviranju dječijih prava, te u prikupljanju donacija za UNICEF-ove projekte.

- Neka je zdravlja, a ostalo će se već nekako posložiti. Momentalno su mi u fokusu UNICEF akcije „Svako dijete treba obitelj“ i „Stop nasilju među djecom“, koje se moraju u jačem obimu aktivirati, jer život bez nasilja uči se od malih nogu. Tolerancija na različitosti više je nego važna u našem društvu – kaže Gregorić-Vejzović.


Mama uživa s unucima

Bojanina majka je jedna od najboljih ex-jugoslavenskih glumica Božidraka Frajt (80), koja se u potpunosti povukla iz javnosti.

- Boža je odlično. Uživa u miru van medijske buke. Zapravo najbolja zabava joj je, kako sama kaže, kad čuva povremeno unuke. Sada su naša djeca veća pa lako svoju nonu pridobiju, kada nema Enesa i mene doma, da naprave sve suprotno od onoga kako smo se dogovorili. Boža ih opravdava i brani, jer naravno, oni su najbolji unuci na svijetu. Tipično za bake zar ne – rekla je kroz smijeh Bojana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.