IZOLACIJA

Prva knjiga o Hariju Poteru online i besplatna

Nada da će ova inicijativa donijeti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće

Audioknjiga će biti dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, njemačkom i japanskom jeziku. Agencije

Avaz.ba

2.4.2020

Britanska književnica Dž. K. Rouling (J. K. Rowling) saopćila je da će tokom aprila prva knjiga "Hari Poter i kamen mudrosti" biti dostupna širom svijeta kao e-knjiga i audioknjiga, i to besplatno.

Istaknula je da je ovo način da se pomogne roditeljima, učiteljima i njegovateljima da zabave djecu, koja moraju biti kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

- Nastavnici, roditelji i njegovatelji koji se trude da djeci što je moguće više učine život normalnim dok smo svi u kućama, zaslužuju malo magije - rekla je Rouling.

Autorica je dodala da se nada da će ova inicijativa djeci, ali i odraslima, donijeti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće.

Audioknjiga bit će dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, njemačkom i japanskom jeziku, a verzija koju će čitati britanski glumac Stiven Fraj (Stephen Fry) prvi put je dostupna u Sjevernoj Americi.

Serijal "Hari Poter" svjetski je fenomen bez presedana u dječijoj literaturi. Knjige su prodate u više od 500 miliona primjeraka na 80 jezika i po njima je snimljena filmska franšiza vrijedna sedam milijardi dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.