NEVOLJE PLAVE KRVI

Megan Markl ljuta: Gubi na sudu protiv britanskih novina

Preliminarno saslušanje ovog slučaja bilo je prošle sedmice na daljinu

Markl: Ljuta na sud. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

1.5.2020

Megan Markl (Meghan Markle, 38) tužila je britanski tabloid "Mail of Sunday" zbog nekorektnog i neprofesionalnog izvještavanja o njoj i princu Hariju (Harry, 35). Megan je rekla kako su mediji njenog oca maltretirali i iskorištavali, iako nije pričala s njim dvije godine. Strani mediji sada javljaju da je Megan izgubila prvi spor protiv tabloida. Sudija je odbacio sve navode u tužbi vezane uz privatnost vojvotkinje u prvoj presudi u slučaju koji će se i dalje "razvlačiti" po sudu.

Navedeni tabloid Markl je tužila za dva članka u novinama te tri na portalu, u kojima su u februaru 2019. godine objavljena pisma koja je pisala svom ocu Tomasu Marklu (Thomas, 75).


Megan s ocem Tomasom: Fotografija iz sretnijih dana. Agencije

Preliminarno saslušanje ovog slučaja bilo je prošle sedmice na daljinu. Sudac je sjedio u sudnici, dok su se advokati i novinari uključili putem videopoziva. Advokat Dejvid Šerborn (David Sherborne) rekao je tada kako će Megan dati sve potrebne dokaze kako bi dokazala da su novine iskorištavale njenog oca.

Međutim, advokat tabloida Entoni Vajt (Antony White) rekao je sudiji da je znatiželjan kako je "Mail on Sunday" optužen za zlostavljanje, sramoćenje, manipuliranje i iskorištavanje Tomasa Markla, ako Megan nije s ocem komunicirala dvije godine. Sudu je kao dokaz Megan pokazala i poruke te predala pismo upućeno svom ocu. Radi se o njihovoj privatnoj poruci još iz vremena prije kraljevskog vjenčanja te Tomasove odluke o nedolasku. Markl je rekla da ju je spomenuti tabloid namjerno zavadio s ocem, ne pokazujući pravu istinu već s isključivom zamisli da je ocrni u javnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.