HOLIVUD

Tilda Svinton u isto vrijeme živjela sa dvojicom muškaraca

Moraš imati suosjećanja i ne kriviti sebe kada se stvari zakompliciraju, rekla je svojevremeno Svinton

Svinton: Često šokirala javnost. Agencije

Avaz.ba

3.5.2020

Oskarovka Tilda Svinton (Swinton, 59) tokom svoje glumačke karijere fascinirala je javnost neobičnim izgledom, ali i burnim i neobičnim ljubavnim životom.

Glumica, poznata po ulogama u franšizi "Kronije iz narnije" i filmu "Ja sam ljubav", često ističe da ne brine za tuđe mišljenje. Tilda tako nije brinula što je šokirala javnost svojom ljubavnom situacijom.

U isto vrijeme živjela je s nevjenčanim mužem, škotskim slikarom i dramskim piscem Džonom Birneom (John Byrne, 80) te s novopečenim dečkom, umjetnikom Sandrom Kopom (Kopp, 42).

Tilda je upoznala Sandra 2004. na snimanju filma "Hronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar" i od tada su u vezi. Kako su pisali strani mediji, glumica je rekla nevjenčanom suprugu da se zaljubila, a on je odlučio ostati živjeti u njihovom domu zbog odgoja blizanaca.


Tilda Svinton i ljubavnik Sandro Kop. Agencije

Nekoliko godina kasnije, kada su im djeca porasla i krenula majčinim stopama, Džon se odselio od Tilde. Glumica je poslije komentirala kako njen suživot s bivšim i sadašnjim ljubavnikom nije bio nimalo čudan. Ističe da je još u prijateljskim odnosima s Birneom, s kojim je bila u vezi od 1989., te da redovno posjećuje njihov dom.

- Sve je to prilično dosadno. Otac moje djece i ja smo vrlo dobri prijatelji, a ja sam sada u sretnoj vezi s drugim. I svi smo prijatelji. Život ne mora biti kompliciran. Moraš imati suosjećanja i ne kriviti sebe kada se stvari zakompliciraju - rekla je svojevremeno Svinton.

Inače, zanimljivo je da je glumica išla u školu "West Heath Girls" sa princezom Dajanom (Diana), a bile su kolegice i na Fakultetu "Fettes". Tilda je neobična po pitanju uloga pa je odigrala nekoliko muških likova u filmovima, ali i anđela bez spola u "Constantineu".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.