SJEĆANJA

Ilda Šaulić ulaže 20.000 eura u Šabanov muzej

Započela je restauraciju kuće Šabana Šaulića u Šapcu

Šaban Šaulić. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

10.5.2020

Ilda Šaulić započela je restauraciju kuće Šabana Šaulića u Šapcu, koja bi uskoro trebalo da postane muzej u čast njenom ocu. Vrijednost ove investicije je oko 20.000 evra, otkriva "Kurir".

Porodična kuća kralja narodne muzike, koju je on sazidao prije nekoliko decenija, već duže vrijeme je prazna i u nju je rijetko ko dolazio. Dok je bio živ, Šaban je povremeno obilazio svoj dom, ali se u njemu nije dugo zadržavao. Međutim, uvijek je bio posebno vezan za to mjesto i redovno je plaćao ljude koji su održavali kuću i pazili na nju. 

Još za života ovu  nekretninu  Šaban je prepisao kćerki Ildi, a ona je poslije očeve pogibije odlučila da tu napravi muzej u kojem će biti izložene Šabanove stvari i vrijednosti koje je stekao u dugogodišnjoj karijeri. Nedavno je angažovala majstore.


Ilda Šaulić. Arhiva

 Šaban je nastradao u februaru 2019. u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, zajedno sa svojim prijateljem Mirsadom Kerićem. Na njihov automobil velikom brzinom je naleteo turski državljanin Alsin Levent i njemu je suđenju u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.