SUSRET U TREBINJU

Voja Brajović i Milica Mihajlović: 25 godina ljubavi uprkos 23 godine razlike među nama

Zajedno smo do smrti, barem moje, kaže Brajović

Voja Brajović i Milica Mihajlović. P. Mucović

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

14.8.2020

Ovogodišnji dobitnik ''Zlatnog platana'' na Festivalu mediteranskog i evropskog filma je i Vojislav Voja Brajović (71), omiljeni glumac koji je odigrao veliki broj uloga u filmovima, serijama i na daskama koje život znače.

U jednom periodu bio je i ministar kulture u Vladi Srbije. Da bismo nabrojali sve njegove nagrade, zaista bi nam trebalo mnogo prostora.


Nagrade znače

A nagrade za nezaboravnog Tihija iz „Otpisanih“ znače mnogo.

- Nagrade treba samo da nas podstiču da budemo odgovorni prema onome što radimo. Posebno me raduje što sam u Trebinju, prelijepom gradu podno Leotara, u kojem sve odiše Mediteranom, u ovoj svjetskoj pošasti kada se sprečavaju sve slobode - kazao je Brajović za „Avaz“.

Pojašnjava da slikar može tokom svog života prodati slike za velike pare, ali mu više znače nagrade na nekom bijenalu, sajmu umjetnosti.

- Tako je i meni to ustvari potvrda da se nisam brukao onim što radim - istakao je Brajović.

Šarmantni Beograđanin je na otvorenje Festivala stigao sa svojom 23 godine mlađom suprugom Milicom Mihajlović, također glumicom.

Milica i Voja su 25 godina skupa, a sve je počelo na snimanju “Urnebesne tragedije” Gorana Markovića, gdje su se upoznali.

- Mi smo u braku od onog trenutka kada smo počeli da živimo zajedno, svih tih dvadeset pet godina. Kako smo se našli, otad smo u braku, a vjenčani smo do smrti, barem moje - rekao je Voja.

Milica dodaje da se, pošto su im profesije iste, odlično nadopunjuju i shvataju.

- Gluma je neobična i po ritmu i po tome što čovjeka opsjeda i pretpostavljam da drugim ljudima uopće nije lako da podnose. A mi to razumijemo jedno kod drugoga, iako se po mnogo čemu razlikujemo u doživljenim stvarima i sve provjeravamo i to je velika prednost imati nekoga s kim možeš da pričaš uvijek o onome što te opsjeda, a takva je naša profesija - istakla je Milica.


Voja Brajović. Arhiva

Nekultura i šund


Njih dvoje imaju 18-godišnjeg sina Relju, a za kojeg kažu da bi voljeli da se ne bavi poslom kojim se oni bave, ali da ga neće sprečavati.

- Ja bih uvijek savjetovao da to ne čini jer je naša profesija uvijek tako neizvjesna i teška i u ovom napadu nekulture i šunda ponižavajuća je. Mnoge zvijezde su u rijalitiju i to dovoljno govori, ali ga nikada ne bih sprečavao - zaključio je Brajović.

Šetnja i kafa

Milica i Voja nisu odoljeli, baš kao ni bilo koji turista, da prošetaju Trebinjem.  

Uživali su u ispijanju kafe u bašti pod platanima, kao i šetnji pored Trebišnjice. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.