VELIKA BRITANIJA

Prinčevi Vilijam i Heri od djeda se oprostili posebnim porukama

Princ Heri je rekao da je njegov djed bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe

Prinčevi Vilijam i Heri. Agencije

Fu. M.

12.4.2021

Vojvoda od Kemridža i vojvoda od Saseksa odali su počast svom djedu, vojvodi od Edinburga odvojenim porukama.

Princ Vilijam (William) opisao ga je kao "izvanrednog čovjeka", dok je princ Heri (Harry) rekao da je njegov djed bio "čovjek od službe, časti i velikog humora".

Princ Heri je rekao da je njegov djed bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe i neko za koga nikada niste znali šta bi sljedeće mogao da kaže.

- Ostat će upamćen kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene je bio moj djed: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja - naglasio je Heri.

U svojoj izjavi, princ Vilijam je rekao da je čitav vijek njegovog djeda definiran služenjem – svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici i porodici.

- Osjećam se sretno što nisam imao samo njegov primjer koji me vodi, već i njegovo postojano prisustvo u mom odrastanju – i kroz dobra vremena i kroz najteže dane. Uvijek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog djeda i na dobroti koju joj je pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja djeca imati na svog pradedu koji je dolazio po njih u kočiji i uvjerio ih u njegov zarazni osjećaj za avanturu, i nestašni smisao za humor - navodi se u izjavi princa Vilijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.