NEKADAŠNJA ZVIJEZDA

Tajči priznala: Imala sam suicidne misli

Tatjana Kameron Tajči. Arhiva

Avaz.ba

29.9.2021

Nekadašnja muzička zvijezda Tatjana Kameron (Cameron) Tajči, na vrhuncu karijere, u 21 godinu, ostavila je sve i otišla u Ameriku. Pjevačija najpoznatija po pjesmi "Hajde da ludujemo ove noći" priznaje da ju je tadašnji menadžer Zrinko Tutić pokušavao odgovoriti od te odluke.

- To mi je bilo teško, otišla sam jer nisam znala na koji način funkcionirati. Ja sam imala teških stvari koje sam prošla i prije nego što mi se dogodila ta slava. Nisam otišla zato što sam ja htjela drugdje napraviti karijeru ili zato što sam bila ljuta, nego nisam vidjela drugi izlaz. Kao društvo nismo bili dovoljno osviješteni oko mentalnih problema. Mi nismo tada govorili ni o mentalnom zdravlju, ni o depresiji, ni o anksioznosti... U jednom trenutku sam zaželjela da sve to prestane. Imala sam ozbiljnije suicidalne misli, ili ću spasiti svoj život ili ću otići u drogu - rekla je Tajči za HRT.


Tatjana Kameron Tajči. Arhiva

U Los Anđelseu je upoznala pokojnog supruga Metjua (Matthew), s kojim je u braku bila 17 godina i dobila tri sina.

- To je bilo teško jer mi je tata isto obolio od raka mozga. Kad je tata bio bolestan, Metju je bio uz mene. Mjesec dana prije nego što je moj suprug preminuo imala sam jedan trenutak kad sam otpustila taj strah, mjesec dana nakon tog mog smirenja, Metjuje obolio", rekla je Tajči.

Priznala je da se nakon tatine smrti počela liječiti od depresije.

- Trebalo mi je nekoliko godina terapije da spoznaja oko toga što mi se dogodilo izađe van jer to je toliki tabu i mi žene ne želimo razgovarati, ne želimo priznati da nam se to dogodilo. Ni ne znamo je li nam se to dogodilo jer smo mi to tražile ili je to bilo normalnoJedna žena došla mi je i primila me za ruke i privila se skroz uz mene i šapnula: 'Bila sam silovana u 17. godini. Nikome nikad nisam rekla. Ti si prva osoba - rekla je i zaključila kako je tada shvatila da želi podizati svijest o tome i progovoriti za druge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.