DEMI MUR

Najbolja bivša žena Holivuda: Od velike ljubavi s Brusom Vilisom, preko razvoda do podrške u teškim vremenima

Prolazimo kroz ovo kao snažna porodica i htjeli smo sa svime upoznati njegove fanove jer znamo koliko vam znači, kao i vi njemu, poručila je porodica Brusa Vilisa

Brus Vilis i Demi Mur. Agencije

L. K. P.

31.3.2022

Šokantnu vijest da se Brus Vilis (Bruce Willis , 67) povlači iz glume zbog afazije, sa svijetom je na društvenim mrežama podijelila cijela njegova porodica. Ispod dirljive objave potpisale su se njegova supruga Ema Heming (Emma Hemming) i petero njegove djece, Ramer (Rumer, 33), Skaut (Scout, 30), Tulula (Tallulah, 28), Mejbel (Mabel, 9) i Evelin (Evelyn, 7) i, naravno, njegova bivša supruga Demi Mur (Moore, 59).

- Prolazimo kroz ovo kao snažna porodica i htjeli smo sa svime upoznati njegove fanove jer znamo koliko vam znači, kao i vi njemu. Kao što Brus uvijek kaže, "Live it up" i zajedno planiramo učiniti upravo to - napisali su u izjavi.



Izjava u jednom od ključnih trenutaka života i karijere jedne od najvećih akcijskih zvijezda, ponovo je skrenula pažnju na jedan od najneobičnijih odnosa u Holivudu, onaj bivših supružnika Demi i Brusa koji su uprkos razvodu, trzavicama i brakovima s drugim partnerima ostali čvrsto povezani.

Mur i Vilis upoznali su se na premijeri akcijske komedije "Stakeout" u Los Anđelesu iz 1987. u kojoj je glumio tadašnji Demin zaručnik Emilio Estevez. Susret je bio sudbinski, zaruke razvrgnute, i nakon samo tri mjeseca veze, u novembru 1987. godine, Demi i Brus vjenčali su se u Las Vegasu. Godinu kasnije dobili su prvu kćerku Ramer, zatim Skaut 1991. i Talula 1994. godine.

Bili su na glasu kao superpar, oboje uspješni u svojim karijerama, pa su vijesti o tome da će živjeti odvojeno, 1998. godine, mnogima bile iznenađenje. Po medijima su insajderi i "izvori bliski paru" pričali kako se nadaju da će se pomiriti, ostati zajedno. To se, ipak, nije dogodilo, barem ne na onaj klasičan način. Razveli su se formalno 2000. godine. Toom godina, otkrilo se da su glavni razlozi za otuđenje para bili različiti pogledi na karijere. D

Vilis je nakon razvoda u velikom intervjuu za "Rolling Stone" rekao kako i dalje jako voli Demi te da su i dalje jako bliski.



- Imamo troje djece koje ćemo nastaviti zajedno odgajati i naš odnos ostaje čvrst. Uvijek ćemo biti posvećeni njima. Naše prijateljstvo se nastavlja, kazao je tada, a pokazat će se da je junak akcijskih filmova zaista i mislio ono što govori.

Kada se, 2005. godine Demi udala za Aštona Kučera (Ashton Kutcher), dvojica muškaraca sklopila su prijateljstvo nakon, kako su rekli, razdoblja lagane prilagodbe.

Vilis je u intervjuu za "Playboy" 2007. godine otkrio da mu je u vrijeme kada je Demi ušla u vezu s Kačerom, a njega uhvatila ljubomora, pomogao niko drugi nego Vil Smit (Will Smith).

- Rekao je: "Čovječe, moraš učiniti sve što je potrebno da okupiš djecu i supruge, djevojke. Moraš pokazati djeci da je sve u redu... Kao da se upalilo svjetlo. Hvala Vil! - ispričao je tada Vilis.

On se, 2009. vjenčao s englesko-američkom glumicom i modelom Emom Heming, a Demi i Ašton bili su među zvanicama. Ako je vjerovati njihovim izjavama, dvije su se žene vrlo brzo povezale u iskrenom i čvrstom prijateljstvu.


Demi Mur na vjenčanju Eme Heming i Brusa Vilisa. Agencije

I Brus i Emma, u biti, cijela porodica, bili su velika podrška Demi kada se raspao njen brak s Kačerom. Rastali su se 2011. a razveli dvije godine kasnije. Iako se svijetu pokušavalo prikazati da je i ovaj razvod prijateljski u javnost su dospjele priče koje pokazuju da nije baš tako, priče o njegovim preljubima i velikim svađama. Demi je bila u teškoj depresiji i nakon 20 godina trijeznosti ponovno počela piti. Krizu je prebrodila uz pomoć svog, kako ga je Vilis nazvao, "plemena".

Kakvi su odnosi među njima slikovito opisuje to što su Vilis i Mur dospjeli naslovnice svjetskih medija nakon što su proveli četiri sedmice zajedno tokom lockdowna zbog pandemije COVID-19 sa svojim kćerkama i njihovim momcima. Spletom okolnosti, Heming i kćerke nisu mogle biti s njima. Jedna od djevojčica se, naime, u parku nabola na odbačenu iglu, pa su rezultate testiranja na niz mogućih bolesti čekale u drugom domu, a družili su se preko video-poziva.

Vilis je u velikom intervjuu za magazin W, koji je dao prije dvije godine i u kojem je spominjao "pleme", opet rekao kako je svjestan da se mnogi čude njegovom prijateljstvu s bivšom suprugom i njihovim izjavama da se vole.

- Svi mogu razumjeti ogorčenost i ljutnju kada se brakovi raspadaju, no teško je razumjeti kako se neko može slagati s bivšim - rekao je i ponovio kako su Demi i on odlučili staviti djecu na prvo mjesto i to se pokazalo kao odlično rješenje

"Stvarno smo sretni što se ispostavilo da se svi zajedno zabavljamo."

A sada su zajedno i u teškim vremenima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.