LJEPOTICE

Kim Kardašijan otvoreno progovorila o neizlječivoj bolesti

Bez obzira na to gdje se na mom tijelu nalazi, ponekad mi odgovara pokazati ju, a ponekad ne želim da me ometa, pa je prekrijem šminkom za tijelo, rekla je Kim

Z. K.

8.10.2022

Ne krije svoju bolest. AP / Instagram

Mnoge zvijezde pretjerano brinu o svom izgledu, ali nekada ih realnost „lupi“ i jednostavno ne mogu sakriti „nesavršenosti“.

No ovoga puta nije riječ o „nesavršenostima“, već o dijagnozi poznate dame. Svima je već dobro poznato da članica najpoznatije rijaliti porodice, Kim Kardašijan (Kardashian), od 25. godine ima problema s psorijazom.

Psorijaza je hronično stanje kože uzrokovano preaktivnim imunološkim sistemom koji ubrzava rast stanica kože. Manifestira se kao svrbež, perutava crvena koža, a može dovesti i do drugih zdravstvenih problema, uključujući artritis, depresiju i dijabetes, ali suprotno uvriježenom mišljenju, nije zarazna.

Kim je od nule stvorila svoje malo carstvo koje se širi svijetom i vrlo malo ljudi ne zna ko je ona. S američkim reperom Kanjem Vestom (Kanye West) ima četvero djece, ljepotu boginje i mnogo novca.

No unatoč tome, već godinama se bori s dijagnozom. Nekada te rane na tijelu nisu toliko vidljive, ali ponekad ih ne može i ne želi sakriti.

U njihovim reality showovima - od „Keeping up with the Kardashians“ pa sve do najnovijeg „The Kardashians“ gledaoci su mogli u nekoliko navrata pratiti epizode u kojima Kim otvoreno progovara o ovome problemu. Kada je po velikim stresom, rane postaju sve veće.


Već je poznato da Kim za prekrivanje koristi gusti puder koji nanosi na ruke i noge, a i sama je stvorila liniju šminke za tijelo.

- Moja psorijaza mi je postala iznimno ugodna. Bez obzira na to gdje se na mom tijelu nalazi, ponekad mi odgovara pokazati ju, a ponekad ne želim da me ometa, pa je prekrijem šminkom za tijelo.

Prije nego što se pojavio psorijatični artritis, provela sam oko četiri mjeseca stavljajući sve prirodno – svaku mast, kremu, serum i pjenu koju možete zamisliti, i sve od dermatologa. Čak sam probala i biljni čaj koji je imao okus katrana.

Ako imate psorijazu, ne smijete dopustiti da vam uništi život. Morate učiniti sve što možete kako biste bili sigurni da se osjećate ugodno u svojoj koži, ali ne dopustite da bolest prevlada - rekla je.

Nedavno je snimljena na utakmici sina Sainta, ali psorijazu nije skrivala, a tako i treba!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.