ZAŠTITNIČKI NASTROJEN

Princ Vilijam stao u odbranu brata Harija: Reagovao na komentare o dokumentarcu

Princ Vilijam navodno je izjavio kako nikad neće gledati taj dokumentarac i zamolio je svoje prijatelje "da se ne obaziru" na tvrdnje iznesene u njemu

Princ Vilijam: Stao u odbranu brata Harija. AP

H. J. I.

16.12.2022

Svi ovih dana bruje o Netflixovom dokumentarcu "Harry & Meghan" u kojem su princ Hari i njegova supruga Megan Markl (Meghan Markle) opleli po kraljevskoj porodici.

Princ Vilijam navodno je izjavio kako nikad neće gledati taj dokumentarac i zamolio je svoje prijatelje "da se ne obaziru" na tvrdnje iznesene u njemu.


Princ Vilijam zaštitnički nastrojen

Unatoč tome, "neće tolerisati" da drugi negativno govore o Hariju iako je bijesan i tužan zbog dokumentarca.

Izvori su rekli da se Vilijam i dalje zaštitnički ponaša prema mlađem bratu.

- Teško da će ikada više sarađivati. Ali mogu li ponovno imati bratski odnos? Možete se nadati tome - poručio je izvor.

Podsjetimo, za posljednje tri epizode dokumentarca objavljen je novi trailer, a u kojem su Hari i Megan dodatno zaoštrili svoju retoriku prema kraljevskoj porodici.

Tako se vidi kako Hari govori u kameru o svom bratu Vilijamu, budućem kralju i inače svom bivšem najboljem prijatelju, u ne baš laskavom svjetlu.

- Lagali su da zaštite moga brata, a nisu htjeli reći istinu kako bi zaštitili nas - rekao je Hari o bratu Vilijamu dok se u pozadini vidi kraljevski dvor i ostali članovi kraljevske porodice.


Zauvijek "spalio most"

Mnogi smatraju kako je Hari ovim potezom odlučio zauvijek "spaliti most" u odnosima braće.

Među njima već godinama postaje razmirice, a Britanci tvrde da je ovakvim komentarima Hari sebi zauvijek zatvorio vrata Bakingemske palače.

- Pitam se što bi se dogodilo nama da nismo otišli u onom trenutku kada jesmo - rekao je Hari, a Megan je objasnila kako nikada nisu imali privatnost te da su svi uvijek znali gdje se nalaze.

- Nisu me bacili vukovima, oni su ih hranili mnome - dodala je Megan te je par zaključio kako je njihov bijeg u SAD bio nužan za ostvarenje privatne sreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.