OTKRIVANJE PRIVATNOSTI

Hari u memoarima: Šta je napisao o Dodiju Fajedu, a šta o majčinoj smrti

Nisam pustio ni suzu, otac me nije zagrlio, prisjetio se Hari

Princ Hari. Instagram

L. S. R.

6.1.2023

Princ Hari (Harry) otkrio je kako je izgledao trenutak u kojem je saznao da je njegova majka, princeza Dajana (Diana), umrla. Prisjetio se bolnog trenutka u svojim memoarima "Spare" te tvrdi da ga njegov otac, kralj Čarls (Charles), nije zagrlio kad mu je saopćio tužnu vijest.

Hari je imao 12 godina kada je njegova imala tešku nesreću u Parizu. U memoarima je napisao kako ga je otac oslovio s "moj dragi sine" dok mu je govorio kako je Dajana zadobila teške povrede glave.

- Ono čega se sjećam sa zapanjujućom jasnoćom je da nisam plakao. Nisam pustio ni suzu. Otac me nije zagrlio - prisjetio se Hari.


Hari se prisjetio kako je upoznao Dodija Fajeda (Fayed) na odmoru u St. Tropeu, koji je bio "prijatelj" njegove majke, a za kojeg je Vilijam mislio da je "prilično dobar momak".

Prisjetio se kako su se njih troje puno smijali dok su zajedno bili na odmoru prije nego što su dječake upoznali s Dodijem. Hari je otkrio da bi njegova majka zasjala u Dodijevoj prisutnosti te da su se on i Vilijam (William) složili da su sretni zbog nje sve dok je ona sretna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.