OGROMAN INTERES

Francuzi doštampavaju biografiju princa Harija

U Minhenu je portparol izdavača "Penguin Random House" rekla da su i oni počeli štampati dodatne primjerke

Memoari princa Harija. Instagram

L. S. R.

13.1.2023

Ogroman interes čitatelja za memoare britanskog princa Harija (Harry) primorao je pariskog izdavača "Fayarda" da štampa dodatnih 130.000 primjeraka samo dva dana otkako se u utorak knjiga pojavila na policama.

Tih dodatnih 130.000 primjeraka slijedilo je nakon "prvog tiraža od 210.000 komada", rekao je portparol "Fayarda". Dodao je da će se, ovisno o narudžbama, morati štampati novi primjerci.

Nove narudžbe za knjigu "Spare" (Rezerva), a koja se u Francuskoj prodaje pod naslovom "Le Suppléant", za sada su 20 posto veće nego što je bio slučaj s prvim tiražem memoara bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, koji su bili blockbuster kada je objavljen 2020. godine.

Izdavač "International Publisher Penguin Random House" rekao je ranije ove sedmice da su Harijevi memoari već prvog dana potukli rekord za neku knjigu koja nije fikcija, s više od 1,4 miliona primjeraka prodanih u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu.


U Minhenu je portparol izdavača "Penguin Random House" rekla da su i oni počeli štampati dodatne primjerke na njemačkom jeziku i to već na dan objave knjige.Izdavač "International Publisher Penguin Random House" rekao je ranije ove sedmice da su Harijevi memoari već prvog dana potukli rekord za neku knjigu koja nije fikcija, s više od 1,4 miliona primjeraka prodanih u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

U Minhenu je portparol izdavača "Penguin Random House" rekla da su i oni počeli štampati dodatne primjerke na njemačkom jeziku i to već na dan objave knjige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.