PLAVA KRV

Dadilja progovorila: Kakvi su Hari i Megan

On je bio pravi džentlmen, a ona je predivna, rekla je Loren Kumalo

Dadilja o princu i njegovoj izabranici. AP / Twitter

L. S. R.

27.1.2023

Loren Kumalo (Lorren Khumalo), dadilja koja je čuvala Arčija (Archie) prije nego što su se princ  Hari (Harry) i  Megan Markl (Meghan Markle) preselili u SAD, progovorila je o svom iskustvu sa Saseksima i o njihovom prvom susretu. Kumalo je po zanimanju pedijatrijska medicinska sestra i savjetnica, a razgovor za posao imala je u prijašnjem domu Megan i Harija Frogmore Cottageu u Vindzoru.

Bez šminke

O svom iskustvu govorila je jednom u podkastu.

- Razmišljala sam što su nosile njihove dadilje, jesu li nosile štikle... Princ Vilijam (William) imao je dadilju iz Norlanda, a one su poznate po svojim smeđim, bež uniformama. Zbog moje boje kože i kako izgledam u kaki-smeđoj, znala sam da to ne bi funkcioniralo. Zato sam rekla samoj sebi da se moram potruditi, da se moram pristojno odjenuti, naći nešto tamno i cipele s niskom petom.

Bila sam bez šminke. Mislila sam si - ako me uzmu, uzet će me takvu kakva jesam. Nisam rođena sa srebrnom kašikom u ustima, nisam plave krvi, otići ću takva kakva jesam i, tako mi svega, dobiti posao - opisala je Loren.

Putem do Vindzora dobila je kaznu za prebrzu vožnju. Princ Hari ju je tada u svom domu dočekao u ležernoj odjeći - trapericama i majici kratkih rukava.

Raširio ruke

- Očekivala sam da ću vidjeti princa u nekom od onih skupih njemačkih, švicarskih odijela ili nečem sličnom, no bio je u trapericama i majici kratkih rukava, hodao je bos jer je bilo vruće. Pitala sam prije toga čovjeka iz sigurnosne službe trebam li se nakloniti kad budem s princom.


Megan i Hari. Instagram

A on me samo pogledao, nasmijao se i rekao: "Vidjet ćeš, princ Hari je nevjerovatan. Hari je došao, raširio ruke, rekao: "Zdravo, Lorren!" i zagrlio me.

Pomislila sam kako je džentlmen, pravi dragulj. Nisam mogla vjerovati. A kada sam ušla u kuću i ugledala Megan, pomislila sam kako je lijepa. Osjećala sam se jako ugodno, nije bilo formalno kao što sam očekivala da će biti. Bio je to normalan dom - opisuje Loren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.