OSTVARILA SAN

Influenserica nakon kupovine stana za "Avaz": Volim BiH i ne vidim svoj život negdje vani

Amina Efendić seli iz Tuzle u Sarajevo

Instagram

30.1.2023

Poznata bh. influenserica Amina Efendić prije nekoliko dana je  podijelila sa svojim pratiocima sretnu vijest da je kupila stan u Sarajevu. 

Samo za naš portal Efendić je otkrila detalje ostvarivanja njene dugogodišnje želje. 

- Već nekih pola godine sam aktivno tražila stan u Sarajevu. Pred Novu godinu mi je slučajno naletio jedan stan i odlučila sam ga pogledati. Ispostavilo se da je taj bio pravi. 

U momentu sam bila presretna, ali u isto vrijeme sam osjećala i neku čudnu dozu straha, jer iako sam to planirala, desilo se naglo.Kada su se utisci slegli definitivno je osjećaj sreće preovladao.

Naveli ste kako je to bila vaša najveća želja?

- Svake godine zapisujem svoje ciljeve za tu godinu. Ranijih godina cilj je bio aktivna štednja za stan, a ove godine kupovina istog. Taj cilj je ostvaren na samom početku godine, i ja ne mogu biti sretnija.

Koliko ste ponosni na sebe što živite svoje snove ovdje u BIH u vrijeme kada svi idu iz zemlje?

- Vjerujem da svi sve svuda možemo ostvariti, i svakog od nas sreća čeka na pravom mjestu. Volim BiH i ne vidim svoj život, barem za sada, negdje vani.

Efendić: Iznenadila pratioce. S. Pešić

Odabrali ste Sarajevo?

- Kao student sam imala priliku jednu godinu živjeti u Sarajevu, to je grad koji je mene odmah kupio. Šetnja Baščaršijom za mene ima neku posebnu energiju, tako da se zaista radujem selidbi.

Također, Sarajevo je i centar dešavanja, tako da će mi sigurno i za posao biti mnogo lakše. S obzirom da sam veoma često morala putovati iz Tuzle.

Inače, koliko se danas može živjeti od društvenih mreža?

- Ne uzimajući u obzir samo posao influencera, danas se toliko toga obavlja online. Sve je više takvih poslova, te se od toga može zaista fino živjeti.

Jedna ste od rijetkih koja ulaže dosta energije i kreativnosti u svoj sadržaj. Koliko je to važno?

- Hvala Vam puno na lijepim riječima! Volim to što radim, i uvijek se trudim donijeti nešto novo i svoje. Meni su kvalitet i kreativnost uvijek na prvom mjestu, tako da ako pitate mene to je jedna od najvažnijih stvari za sve.

Efendić:: Pohvalila se pratiocima. Instagram


Profesionalne fotografije koje objavljujete imaju notu svijeta. Koliko je važan kontinuitet?

- Ja se prvo moram zahvaliti još jednom, ovaj tip komentara me svaki put neizmjerno obraduje.Za sve je potrebno vrijeme, iako ljudima često izgleda kao da je to samo "odraditi fotku". 

U pozadini postoji proces planiranja kako da sve na kraju izgleda i da ne bude monotono, nego da se ponudi nešto novo i drugačije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.