ŠTA SE DEŠAVA

Gdje je nestala Megan Markl

Pravi razlog Meganina izbivanja mogao bi se kriti u nedavnoj Harijevoj izjavi o njegovoj porodici

Megan i Hari. AP Photo/Frank Augstein

N. Aj.

1.2.2023

Princ Hari (Harry) obara sve rekorde kada je u pitanju prodaja memoara pod nazivom „Spare“. To je već neko vrijeme jedna od top tema svjetske javnosti. Međutim, mnogi su primjetili da se njegova supruga Megan Markla (Meghan Markle) povukla. Mnogi su naviknuli da sve rade zajedno.

Od sad već legendarnog intervjua s Oprom Vinfti (Oprah Winfrey) u martu 2021., do prošlogodišnje dokumentarne serije za Netflix. No čim je vojvoda od Suseksa započeo promotivnu kampanju dugo očekivane knjige, Megan kao da je propala u zemlju.

Malo kome je jasno zašto jer se radi o izdavačkom hitu, a prodaja ruši sve rekorde. Potvrdio je to i Leri Finlej (Larry Finlay), direktor izdavačke kuće „Penguin Random House“:

- Oduvijek smo znali da će ova knjiga uspjeti, ali nadmašuje čak i naša najveća očekivanja. Jedine knjige koje su se u prvom danu prodale u više primjeraka one su u kojima govori drugi Harry (Potter).”

Ukratko, za Megan je netipično da je nema u blizini. Tim više što nije riječ samo o hitu već i o vrlo unosnom potezu. Njezinom suprugu isplaćen je pozamašan predujam od 20 miliona dolara. U slučaju da postoji mogućnost da povećaju prodaju, bilo bi logično da se pridruži suprugu.

Kako piše magazin Marie Claire, Megan je u Montesitu s njihovom djecom Arčijem (Archie) i Lilibet (Lilibeth) jer je Hari zaslužio svojih „pet minuta“. Neko od njih dvoje uvijek je s djecom.

Kako u pričama s kraljevskih dvora uvijek postoji dobro upućen izvor, tako i osoba bliska paru tvrdi da Megan odgovara ovo udaljavanje iz fokusa zbivanja, makar i nakratko. Vjeruje se da radi na svojim memoarima, ulaznici u svijet politike, što je već dugo privlači.


Megan i Hari. AP Photo/Matt Dunham

Pa ipak, pravi razlog Meganina izbivanja mogao bi se kriti u nedavnoj Harijevoj izjavi o njegovoj porodici. Tokom ovomjesečne medijske „ofanzive“ Hari je više puta priznao da se nada pomirenju s ocem, kraljem Čarlsom (Charles) i starijim bratom, princom Vilijamom (William).

- Megan i ja nekoliko smo puta rekli da ćemo se otvoreno izviniti za sve što smo pogrešno učinili. Ali svaki put kad to stavimo na dnevni red, dočeka nas šutnja. Htio bih s njima započeti otvoren, konstruktivan razgovor. Želim da bude privatan, bez curenja u medijima - izjavio je.

S druge strane, kralj Čarls III pokušava izvesti diplomatsku bravuru. Navodno bi želio da Hari prisustvuje njegovoj krunidbi iako se vojvode od Suseksa i njegove supruge u Velikoj Britaniji ovaj mjesec srozala na najniže grane.

Uz to, njegov stariji sin, princ od Velsa, ne želi ni čuti o Harijevom i Meganinom dolasku na taj značajan događaj. Taj detalj mogao bi biti ključan za razumijevanje zašto se Megan baš sada udaljila.

Ona je okidač princu Vilijamu za izljev optužbi, predbacivanja mlađem bratu i ljutnju. Smatra je „krivcem“ zbog kojeg se Hari „odmetnuo“ i odbacio porodicu. Megan očito priželjkuje da se Hari pomiri s ocem i prisustvuje krunidbi 6. juna. Stoga je mudro odlučila primiriti se neko vrijeme i posvetiti sebi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.