POZNATA PJEVAČICA

Rijana za luksuznu nekretninu iskeširala 21 milion dolara

Rijana je nedavno pazarila luksuzni penthaus u jednom od nebodera

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
M. Z.

27.4.2023

Pjevačica Rijana (Rihanna), koja je planetarno popularna, digla je veliku prašinu svojim nastupom na Super Boulu, gdje je pred milionima gledalaca izvela svoje najveće hitove, a publici je otkrila da je ponovo trudna, pokazavši stomak.

I dok njeni fanovi željno iščekuju pjevačicin novi studijski album, čini se da ona ne žuri s novim pjesmama, te da se malo ulijenila. Ipak, iako joj je muzička karijera na “pauzi”, Rijana je aktivna na drugim poljima.

U srcu Beverli Hilsa

Rijana je nedavno pazarila luksuzni penthaus u jednom od nebodera smještenih u srcu Beverli Hilsa.

Pored nove nekretnine, Rijana je vlasnica velikog broja nekretnina širom svijeta, a proteklog ljeta je prodala veleljepnu vilu u Los Anđelesu, prenosi 24sedam.

Strani mediji nov pjevačicin penthaus nazivaju “nekretnina iz snova”, za koju je iskeširala čak 21 milion dolara. Arhitekta koji potpisuje objekt je Robert A.M. Stern.

Penthaus ima četiri spavaće sobe i šest kupatila, piše ''Dirt'', i podsjeća da je devet godina unazad Rijanina primarna rezidencija luksuzni stan u The Centuryju, jednom od najskupljih i najprestižnijih stambenih nebodera u Kaliforniji.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

40. sprat

Njen novi penthaus se ne može smatrati stanom, budući da se prostire na čitavom četrdesetom spratu zgrade i broji više od osam stotina kvadrata.

Prodavač je Nik Molnar, milijarder i suosnivač tehnološke kompanije “Afterpay”, koji je prvobitno tražio 28 miliona dolara za penthaus. Međutim, Rijana je pregovarala i uspjela da značajno spusti cijenu, a dogovor je zaključen 31. marta, samo jedan dan prije nego što je uveden novi porez u SAD.

Da je ugovor potpisan u aprilu, Molnar bi dugovao dodatnih 1,1 milion dolara poreza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.